Bakanın açıkladığı maliyet ile Kanal İstanbul'un sitesindeki maliyet tutarı çelişti

Bakanın açıkladığı maliyet ile Kanal İstanbul'un sitesindeki maliyet tutarı çelişti
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin maliyetini 15 milyar dolar olarak açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un işaret ettiği "kanalistanbul.gov.tr" adlı resmi internet sitesinde proje maliyetinin 75 milyar lira olduğu görüldü.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin maliyetinin 15 milyar dolar (131 milyar 100 milyon lira) olarak açıkladı, ancak; Kanal İstanbul’un resmi internet sitesinde projenin 75 milyar liraya mal olacağı bilgisi yer aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Kanal İstanbul’a ilişkin merak edilen sorular için resmi internet sitesini işaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün katıldığı bir televizyon programında, proje maliyetini 15 milyar dolar olarak duyurdu, maliyetin 12 yılda çıkarılacağını dile getirdi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin 6 yılda biteceğini ifade ederek, “Bütçeye yük olmadan yapmaya çalışıyoruz. 15 milyar dolarlık bir proje bu. Ortalama 12 yılda kendi gelirini kendi kazanacağını raporlarımız gösteriyor” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye’yi ekonomik, ticari ve lojistik açıdan eşsiz bir konuma getirecek olan Kanal İstanbul hakkında merak edilen her şeyi https://kanalistanbul.gov.tr/tr internet sitemizde bulabilirsiniz. Kanal İstanbul’un yapım sürecini tüm şeffaflığıyla buradan takip edebilirsiniz” paylaşımını yaptı.

bakan-karaismailoglu-ile-kanal-istanbul-un-resmi-sitesi-celisti-maliyette-iki-farkli-tutar-892329-1.

Altun’un paylaştığı sitede, Kanal İstanbul Projesi'nin maliyetinin 75 milyar lira olduğu belirtildi. Sitede şu bilgiler verildi:

“Kanal inşaat maliyeti 75 milyar TL olarak öngörülmüştür. Proje, İstanbul'un tarihi dokusunun korunması, İstanbulluların emniyeti, güvenliği ve ülkemizin menfaati içindir. Bu parasal bir büyüklükle ölçülemeyecek kadar değerlidir. Hayata geçirildiğinde elde edeceğimiz uluslararası ticaret hacmi ve ülkemizin stratejik öneminin artması da parasal olarak değerlendirilemez.”

bakan-karaismailoglu-ile-kanal-istanbul-un-resmi-sitesi-celisti-maliyette-iki-farkli-tutar-892330-1.