Erdoğan: Bu paraları söke söke alırlar

Erdoğan: Bu paraları söke söke alırlar
Kanal İstanbul temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, "Hiçbir şirketin Kanal İstanbul ihalesine girmemesini belirterek 'parasını ödemeyeceğiz' ifadelerine yanıt verdi. Erdoğan, "Söke söke bu parayı uluslararası tahkim yoluyla sizden alırlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan ‘Şirketlere Kanal İstanbul için ödeme yapmayacağız’ diyen muhalefete 'Söke söke bu parayı uluslararası tahkim yoluyla sizden alırlar' dedi.

Erdoğan, “Yatırımcıları tehdit ediyorlar. Şu hale bak ya… ‘Biz geliyoruz, geldiğimizde bilesiniz ki size ödeme yapmayacağız.’ Sizin elinizden yatırımları alacağız. Siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları öğren" diye konuştu.

'Uluslararası tahkim yoluyla sizden söke söke alırlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Bankaları tehdit ediyorlar. Hızlarını alamayıp projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyor. Bu ne terbiyesizliktir ya. Devletlerde devamlılık esastır. Bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları da öğren. Bunlar tam manasıyla çaylak.

Devlet yönetiminden haberleri yok. Ödeme yapmazmış, bankalara ödeme yapmazmış, uluslararası bankalara ödemesini yapmazmış. Milletimiz CHP kafasına kalsa, ülkenin ne barajlara, köprülere ve fabrikalara kavuşamayacağını bildiği için söylenenleri ciddiye almıyor. Bu halk kimin ter döktüğünü, kimin de avare kasnak gibi sırt üstü yattığını görüyor"

 

Etiketler :