Bakan Fidan Hamas yetkilileriyle görüştü. Sinvar için taziyelerini iletti

Bakan Fidan Hamas yetkilileriyle görüştü. Sinvar için taziyelerini iletti
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclis Başkanı ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede, Hakan Fidan'ın İsrail tarafından öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'a ilişkin taziyelerini ilettiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya platformu X'teki hesabından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın temaslarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada Hakan Fidan'ın İstanbul'da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleri ile görüştüğü belirtildi. Bakanlık, görüşmeye ilişkin bir fotoğraf da paylaştı.

BAKANLIKTAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin daha sonra bakanlıktan açıklama yapıldı. Açıklamada Hamas heyetiyle İsrail tarafından soykırım uygulanan Gazze'deki insani durum ile esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durumun görüşüldüğü belirtildi. Bakanlığın açıklaması şöyle:

GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM ELE ALINDI

"Sayın Bakanımız, bugün (18 Ekim) Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirmiştir.
Görüşmede, Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alınmıştır. Sayın Bakanımız, Gazze'de yaşanan insani felakete karşı uluslararası toplumu harekete geçirmek için diplomasinin tüm imkanlarını kullanacağımızı ifade etmiştir."

ATEŞKES MÜZAKERELERİNDEKİ SON DURUM KONUŞULDU

"Görüşmede ayrıca, rehine/esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durum ele alınmıştır.
Toplantıda, Filistinliler arası uzlaşı süreci de değerlendirilmiştir. Sayın Bakanımız, ahiren Mısır'ın ev sahipliğinde Kahire'de gerçekleştirilen toplantıyı takdirle karşıladığını belirtmiştir."

YAHYA SİNVAR İÇİN TAZİYELERİNİ İLETTİ

"Sayın Bakanımız görüşme vesilesiyle, Hamas yetkililerine, Yahya Sinvar'ın şehadetine ilişkin taziyelerini de iletmiştir."

ekran-resmi-2024-10-19-00-03-51.png

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi