Bakan değişikliği sonrası siyasilerden ilk tepki

Bakan değişikliği sonrası siyasilerden ilk tepki
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan yerine Nureddin Nebati getirildi. Karar sonrası siyasilerden ilk tepkiler geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığında görev değişikliği gerçekleşti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar sonrası siyasilerden de ilk tepkiler geldi.

İşte o açıklamalardan bazıları:

"Türkiye ekonomisinin tabutuna bir çivi daha çakıldı"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın affı kabul edilmiş. Yerine Nurettin Nebati atanmış. Türkiye ekonomisinin tabutuna bir çivi daha çakıldı." ifadelerini kullandı.

"Çürümüşlüğün ve tükenmişliğin göstergesi"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, "Ne parti içinden ne de piyasadan biraz olsun itibarı, kariyeri, kredibilitesi ve utanma duygusu olan hiçbir kimse görev kabul etmiyor! Çürümüşlüğün ve tükenmişliğin göstergesi AK Parti ve Lideri Erdoğan için! Ancak kişiliği hiçleştirilmiş sefiller görev kabul ediyor!" ifadelerini kullandı.

"Yine gece yarısı, yine bakan değişti"

Ordu Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt da, "Gelecek olan geldi. Lütfü gitti, Nebati geldi. Yine gece yarısı, yine Bakan değişti. Dış güçler gece mesaisinde." açıklamasında bulundu.

"Hop bir gece yarısı operasyonuyla bir bakan gidip, bir bakan geliyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Merkez Bankası kasasından döviz bozdurup doları dizginlemeye çalışırken, hop bir gece yarısı operasyonuyla bir bakan gidip, bir bakan geliyor. Söylediğiniz gibi her şey yolundaysa neden piyasayı tedirgin ediyorsunuz? Yok değilse sorumlusu kim?” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Adıgüzel, şunları söyledi:

“Şimdi yarın çıkıp “bu da stratejimizin bir parçasıydı” diyeceksiniz. “Yeni bir şeyler deniyoruz” diyeceksiniz. Peki bu denediğiniz “şey”in daha önce denenip başarılı olmuş bir örneği ya da iktisat biliminde kabul gören bir yanı var mı? Hiç sanmıyorum!”

AĞbaba: ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ bir kişiyi daha koltuğundan etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ bir kişiyi daha koltuğundan etti. Lütfi Elvan da Başkanlık Sistemine özgü bir gece kararnamesiyle görevden alındı. Hep söyledik: Yüz tane Bakan, bin tane MB Başkanı da değişse bu zihniyetle ekonominin gideceği tek yer uçurumdur” ifadelerini kullandı.