Bozdağ, haksız tahrik indirimi tartışmasını kamuoyuna bıraktı

Adalet Bakanı Bozdağ, haksız tahrik indirimine ilişkin açıklamasında "Canavarca hisle öldürme suçunda uygulanmalı mı uygulanmamalı mı sorusunu kamuoyunun dikkatine sunuyorum" dedi.

Pınar Gültekin'i döverek bayıltan daha sonra henüz canlıyken varile koyup yakan ve üzerine beton döken Cemal Metin Avcı'nın haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepkiler sürüyor. Bu durumla birlikte 'haksız tahrik indirimi' de tartışılmaya başlandı.

'Kamuoyunun dikkatine sunuyorum'

Bugün bir açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "Elbette insan olarak benim de eminim ki pek çok kimsenin de vicdanı sızlamıştır. Haksız tahrik konusunun tartışmaya açılmasında fayda görüyorum, canavarca hisle öldürme suçunda uygulanmalı mı uygulanmamalı mı sorusunu kamuoyunun dikkatine sunuyorum" dedi.

'Bütün hukuk sistemlerinde varlığını koruyan bir müessese'

Bozdağ, “Haksız tahrikin uygulaması konusunda yaşanan tartışmalar, son Pınar Gültekin mahkemesinin kararıyla değil başkaca kararlarla da Türkiye'nin gündeminde çok yoğun yer aldı. Çünkü sonuçta haksız tahrik müessesesi, yüzyıllardır olan ve bütün hukuk sistemlerinde varlığını koruyan bir müessesedir. Bu müesseseye hayatiyet kazandıracak, adalet duygusunu güçlendirecek, uygulamalara vesile kılacak, adaletsizliği önleyecek uygulamalara fren olacak bir içtihat ve bir değerlendirme elbette Yüksek Mahkemenin ve yargının da son derece üzerinde durması gereken bir konu olduğuna yürekten inandığımı burada ifade etmek isterim” diye konuştu.

Kaynak:DHA