Bahçesinde Buldu: Detayı Fark Edince Köşeyi Döndü!

Bahçesinde Buldu: Detayı Fark Edince Köşeyi Döndü!
Almanya'da yaşayan 46 yaşındaki Mahmut Şahin'in bahçesine geçen yıl göktaşı düştü. Bahçesine düşen göktaşını uzmanlara götüren Şahin, çok değerli olduğunu öğrendi. Göktaşına pek çok ülkeden talep yağarken fiyatın 200 bin euro üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Almanya'da yaşayan Mustafa Şahin'in başına adeta talih kuşu kondu. Her şey 25 Nisan 2023'te başladı...

Schleswig-Holstein bölgesinde yaşayan 46 yaşındaki Mahmut Şahin'in bahçesine geçen yıl bir 'taş' düştü. Şahin, bahçesine düşen 3.7 kilogram ağırlığında göktaşını uzmanlara götürdü. Uzmanlar taşın göktaşı olduğunu ve çok değerli olduğunu öğrendi.

bahcesinde-buldu-detayi-fark-edince-koseyi-dondu.png

MARS VE JÜPİTER ARASINDAKİ BİR GÖKTAŞI KUŞAĞINDA...

Uzmanların incelediği göktaşının Mars ve Jüpiter arasındaki bir göktaşı kuşağında bulunduğunu ve milyonlarca kilometre seyahat ettiğini söyledi.

Meteoru inceleyen bilim insanları, göktaşının H tipi bir kondrit olduğunu ve taştaki metal oranın yüksek olduğunu vurguladı.

bahcesinde-buldu-detayi-fark-edince-koseyi-dondu2.webp

FİYATI DUDAK UÇUKLATTI!

Şahin, göktaşının düştüğünü duyurduktan sonra dünyanın çeşitli bölgelerinden teklifler aldıklarını, Hindistan'dan bir alıcıyla görüştüklerini ve Katar'da açık artırmaya çıkarılacağını belirtti. Ayrıca ABD'den de alıcılar olduğunu ekledi.

Göktaşının fiyatının 200 bin euronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

bahcesinde-buldu-detayi-fark-edince-koseyi-dondu3.jpg

bahcesinde-buldu-detayi-fark-edince-koseyi-dondu4.webp

Etiketler :