Bahçeli'den Koalisyona Şartlı 'Evet'

Bahçeli'den Koalisyona Şartlı 'Evet'
Bahçeli: “Şartlarımızı kabul etsinler koalisyona girelim.”MHP Başkanlık Divanı koalisyon görüşmeleri için Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye tam yetki verdi.Önceki gün akşam toplanan MHP Başkanlık Divanı toplantısında seçim...

Bahçeli: “Şartlarımızı kabul etsinler koalisyona girelim.”

MHP Başkanlık Divanı koalisyon görüşmeleri için Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye tam yetki verdi.

Önceki gün akşam toplanan MHP Başkanlık Divanı toplantısında seçim sonuçları ile olası koalisyon formülleri masaya yatırıldı. SÖZCÜ’nün aldığı bilgilere göre Devlet Bahçeli, koalisyon senaryoları üzerinde MHP olarak “ilkesel duruşlarını” kararlılıkta sürdürecekleri mesajını verdi. MHP’nin ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağını belirten Bahçeli’nin Başkanlık Divanı üyelerine, “Partimizin kırmızı çizgileri çok net. Bu şartları kabul ederlerse hükümet etme sorumluluğundan asla kaçmayız” dediği öğrenildi.

TAVİZ VERMEYİZ

Bahçeli’nin “Asla taviz vermeyiz” dediği MHP’nin kırmızı çizgilerini Divan toplantısında şu ifadelerle tanımladı:

1-Çözüm adı verilen ihanet süreci derhal rafa kaldırılmalı

2-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Anayasal sınırları içinde kalacak ve Anayasa’daki tarafsız konuma gelecek.

3-Başta 17-25 Aralık olmak üzere 13 yıllık AKP hükümetleri döneminde üstü örtülen tüm yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları yeniden açılacak. Soruşturmaların ucu kime gidiyorsa sonuna kadar üzerine gidilecek.

ARKANIZDAYIZ MESAJI

Genel Başkan Yardımcıları koalisyon görüşmeleri için tam yetki verdiği Bahçeli’ye, “Sonuna kadar arkanızdayız” mesajını iletti. Bahçeli’nin toplantıda seçim gecesi dile getirdiği AKP-HDP ile AKP-CHP ve HDP koalisyon formüllerinin daha isabetli olacağını yeniden vurguladığı öğrenildi.

Bahçeli, AKP ya da CHP ile yürütülecek koalisyon görüşmeleri için Başkanlık Divanı’ndan sonra 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu ile 80 yeni milletvekilinin de görüşünü alacak. Cumartesi günü MHP MYK’sı ile milletvekilleri Kızıhcahamam’daki Patalya Otel’de kampa alınacak. Bahçeli, pazar günü de Genel Merkez’de 81 il Başkanı ile MHP’li Belediye Başkanları’yla biraraya gelecek ve onların da görüş-önerilerini dinleyecek.

Hafta sonu yapılacak “kritik” toplantı ve görüşmeler sonrası MHP’nin koalisyonla ilgili yol haritasına son şekli verilecek. Gerek milletvekilleri-MYK ile gerekse İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısında da Bahçeli’ye, “Tam yetki” verileceği ifade ediliyor.

Kamil ELİBOL / Sözcü