Kadir Mısıroğlu'nun oğlundan 'Babamın hatırasına hakaret edildi' davası!

Kadir Mısıroğlu'nun oğlundan 'Babamın hatırasına hakaret edildi' davası!
Beş yıl önce vefat eden İslamcı yazar Kadir Mısıroğlu'nun oğlu Abdullah Sünusi Mısıroğlu sosyal medyada, babasının hatırasına hakaret edildiği gerekçesi ile B. Ö. isimli bir Facebook kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık başvurusunda, Mısıroğlu'nun vefatından bir gün sonra Facebook paylaşımına yapılan küfürlü yorum delil olarak sunuldu.

Çiğdem TOSUN
Bir tür kazanç kapısı olarak görülen ‘hakaret’ davalarına bir yenisi eklendi. Yazar Kadir Mısıroğlu'nun oğlu Abdullah Sünusi Mısıroğlu, babasının hatırasına karşı hakaret suçu işlendiğini belirterek Facebook kullanıcısı B. Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre olay, Kadir Mısıroğlu'nun vefat tarihi 5 Mayıs 2019’dan bir gün sonra, sosyal medya platformu Facebook'ta gerçekleşti. Şüpheli B. Ö., Kadir Mısıroğlu'na yönelik, “Tarihçi yazar değil en büyük o….u çocuğu" şeklindeki küfür içeren bir mesaj paylaştı.

ÖNCE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Abdullah Sünusi Mısıroğlu, yorumu 23 Mart 2023 tarihinde fark etti ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ancak başsavcılık, ilk incelemede yorumun kime yönelik yapıldığının tespit edilememesi gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bu karara itiraz eden Mısıroğlu ve avukatları, sosyal medya platformlarının teknik özelliklerine dikkat çekerek, şüphelinin yorumunun doğrudan Kadir Mısıroğlu'na yönelik olduğunu ve bu nedenle kime yönelik olduğunun bilinmesi şartının sağlandığını belirttiler.

whatsapp-image-2024-07-22-at-16-57-18.jpeg
Abdullah Sünusi Mısıroğlu (solda)

SULH CEZA, O KARARI KALDIRDI

Mısıroğlu'nun avukatları, şüphelinin bilinçli bir şekilde Kadir Mısıroğlu'nun hatırasına karşı hakaret içeren bir eylem gerçekleştirdiğini ve suç teşkil ettiğini savundu. İtiraz üzerine takipsizlik kararı kaldırıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Takipsizliğe itiraz başvurusu sonucunda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, B. Ö. hakkında, ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkardı.