Azerbaycan'dan Türk vatandaşlarını getiren uçakta fiziksel mesafe gözetilmedi

Covid-19 salgını sonrası ülkelere giriş-çıkışların kapatılmasıyla Azerbaycan'da mahsur kalan Türk vatandaşlarını yurda getiren son uçuş bugün gerçekleşti. Uçakta fiziksel mesafe kuralının gözetilmediği dikkat çekti.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Covid-19 salgını nedeniyle dünyada birçok ülke giriş-çıkışları kapattı ve bunun sonucunda sınırlar kapatıldığı sırada başka ülkelerde olan insanlar mahsur kaldı. Türkiye, kendi vatandaşlarını tahliye uçuşlarına ise devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 105 ülkedeki Türk büyükelçileriyle video konferans yöntemiyle toplantı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışındaki Türk misyonlarının çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve 15 bin Türk vatandaşının yurda getirilip farklı şehirlerde karantinaya alınacağını söylemişti.

Son uçuş bugün gerçekleşti

Dün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den yerel saatle 12.20'de 182 Türk vatandaşı yurda getirilmiş ve karantinaya alınmıştı. Azerbaycan'dan son tahliye uçuşu ise bugün gerçekleşti.

Fiziksel mesafe gözetilmedi

Ancak uçuşta, fiziksel mesafe kuralının gözetilmediği dikkat çekti. Her koltuğa bir kişinin oturduğu uçakta, yolcuların dirsek mesafesinde olduğu görülürken, Covid-19 tedbirleri kapsamında arada bir koltuk boşluk bırakılması uygulamasına gidilmedi.

Öte yandan, yurttaşlardan uçuş için 1810 TL bilet parası alınırken, bazı yurttaşlardan ise hiç para alınmadı. Para alınmayanların konsolosluk kontenjanından getirildiği öğrenilirken; bu kişilerin devlet görevlileri mi yoksa yoksul yurttaşlar mı olduğu ise konsolosluk tarafından açıklanmadı.

Etiketler :