Ayvatoğlu olayının perde arkası! Gazeteci Muhammed Vefa, Ayvatoğlu'nun nasıl bu kadar kısa sürede zenginleştiğini anlattı

Halk TV'ye bağlanan gazeteci Muhammed Vefa, AKP Genel Merkezi büro personeli Kürşat Ayvatoğlu'nun nasıl bu kadar kısa sürede zenginliğe ulaştığını anlattı. Vefa, Ayvatoğlu'nun Kastamonu Belediyesi'nde çalıştığı yıllara dikkat çekti.

Kürşat Ayvatoğlu'nu 7 yıl önce liseden yeni mezun olduğu zaman tanıdığını söyleyen  Muhammed Vefa, "O sıralarda iş arayan bir gençti. Grafiker olarak belediye başkanının yanında işe başladı. Ondan sonraki süreçte Ayvatoğlu'nu birçok farklı işte, daha iyi mevkilerde gördük" dedi. Ayvatoğlu'nun  esas kazanımını belediyede yaptığını savunan Vefa, "Arkadaşlar arasında Ayvatoğlu'nun zenginleşmeye başladığının, binmeye başladığı araçların değiştiği konuşulmaya başlandı. Dikkat çekiyordu" dedi. 

Vefa, Kürşat Ayvatoğlu'nun AKP'de işe başladığında Kastamonu Belediyesi'nde ciddi bir borçlanma yaşandığına dikkat çekti.   

Vefa Ayvatoğlu'nun bugün paylaşılan fotoğraflarının geçmişte de olan fotoğrafları olduğunu belirterek "Geçen yıldan görüntüleri olan, parti içinde tartışmalara neden olan, bazı milletvekilinin tepkilerine neden olan bir kişi. Hatta bu durum AKP Genel Merkezi'ne de iletilmişti" diye konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fotoğraf çektirmeden önce GBT'sine mi bakacağız dediğini hatırlatan Vefa, devlet kurumlarına işe giren kişilerin birçok alanda GBT taramasının yapıldığını vurguladı. 

Hamza Dağ'ın ise Ayvatoğlu'nun 1 sene önce parti görevlisi olarak işe aldıklarını söylediğini hatırlatan Vefa, "Bir sene önce Kürşat Ayvatoğlu'nun aynı görüntüleri varken herhangi bir araştırma yapılmadan mı? alınmış" diye sordu.

 Ayvatoğlu, bir kişi, olayın perde arkası bambaşka

"Kürşat Ayvatoğlu bu olayın sadece bir kişisi. Perde arkası bambaşka. Ayvatoğlu şatafata mağlup düşen biri. Şatafatı taşıyamayan biri. Aslında bu şatafatı taşıyabilenler var. Bunu sosyal medyadan paylaşmayan isimler de var. Belli bir kesim büyük paralar kazanarak köşesinde mutlu mutlu yaşıyor.  AKP bu olayın siyasileştirilmek istendiğini söylüyor. Bu olay tabii ki siyasi" diye konuştu.

Kastamonu Belediyesi, borçsuz aldığı belediyeyi 78 milyon borçta devretti

Vefa, "Kastamonu'daki olaya baktığımızda  5 yıldır borçsuz bir belediyeyi bir şekilde alıp daha sonraki süreçte 78 milyon TL borçla devrediyorsa, soruşturma açılıyorsa, bu soruşturmada daha sonra iptal ediliyorsa burada ciddi bir suistimal vardır. Bunun gündeme gelmesi gerekir. Şu an Kastamonu'da belediyede iktidarda bulunan parti MHP.  MHP İl Başkanı bu konuyu gündeme getirdiği için MHP tarafından görevden alındı. Eğer ittifak varsa, ittifakın hakkı olayı örtbas etmek  midir? " diyerek dikkati Kastamonu'da yaşananlara çekti.