Ayşenur Arslan'dan Ümit Özdağ'a Şule Aydın tepkisi

Ümit Özdağ'ın Halk TV programcısı Şule Aydın'a yönelik "Halk TV senin A Haber ve Akit, ATV'den hiç farkın yok. Sunucu kızım sen hiç utanmadın mı?" sözleri Medya Mahallesi programcısı Ayşenur Arslan'ın tepkisini çekti. Arslan, Özdağ'a "Nereden kızınız oluyor sizin?" diye sordu ve "Bir kadın olarak, bir programcı olarak teessüf ediyorum" dedi.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, "Türkiye'de iç savaş çıkacağı" iddiasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın "iç savaş kışkırtıcılığı" suçlamasıyla hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklaması sonrası basın açıklaması yaptı.

Özdağ, İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı'ya "Aktif terör kodu olan adamları havaalanından ne karşılığında aldırdın? Göç idaresi il müdürlüklerindeki torpil odalarına ne kadar işlem yolladın?" diye sordu. Ayrıca bir tüfek fotoğrafı da gösteren Özdağ, "Konya’da üretilen bu otomatik tüfeğin kimlere, kimler tarafından dağıtıldığını açıklasınlar, yoksa biz açıklayacağız!" dedi.

'Açıklamazlarsa Sayın Özdağ, kendisi açıklayacak mı?'

Halk TV hafta sonu ana haber sunucusu ve programcısı Şule Aydın da bu iddialara dün sunduğu haberlerde yer verdi ve "Ümit Özdağ açıklasınlar diye seslendi. Peki açıklamazlarsa Sayın Özdağ, kendisi açıklayacak mı? Çünkü siyasette böyle de bir dil oluşmaya başladı. Açıklayın diye sesleniliyor ama sonrasında yeni bir açıklama gelmiyor. Ya da 'ben konuşursam' deniyor ama konuşulmuyor. Özdağ'ın soruları önemli, önümüzdeki dönemde de çok konuşulacağa benziyor" ifadelerini kullandı.

Özdağ'dan Halk TV'ye Akit benzetmesi

Bunun ardından Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından "Yıllarca A Haber Akit TV'ye en ağır ve haklı eleştirileri yaptık ve yapıyoruz. Halk TV senin A Haber ve Akit, ATV'den hiç farkın yok. Sunucu kızım sen hiç utanmadın mı? Annen ve baban 'Biz seni bunun için mi yetiştirdik?' diye sorunca utanmayacak mısın?" paylaşımı yaptı.

'Söylemem gereken bir çift sözüm var'

Bugün Medya Mahallesi'nde ise Ayşenur Arslan, Özdağ'a Şule Aydın'a yönelik sözleri nedeniyle çok sert tepki gösterdi. "Söylemem gereken bir çift sözüm var" diyen Arslan şu ifadeleri kullandı:

"Bu kanalda bin tane polemik oluyor. Onların hemen hemen hiçbirine girmiyorum. Çünkü herkes kendini savunur, savunabilir. Ama burada bir şey söylemek ihtiyacı hissettim. Neden?

1) En eskisiyim bu kanalın yaklaşık 10 yıldır Halk TV'ye böyle bir benzetme yaptığı için teessüf ederim. Siz daha yandaşlık nedir görmemişsiniz, bilmiyorsunuz.

'Neye utanacakmış?'

2) Bakın, biz kadınlar, gazeteci, sunucu, milletvekili, bakan bile olunabilir. Hep kadınlığımız öne çıkarılarak eleştiriliriz ya da töhmet altında bırakılırız. 'Sunucu kızım' pardon? Nereden kızınız oluyor sizin? Şule Aydın bu kanalın ana haber sunucusudur, programcısıdır, yapımcısıdır. Nereden sunucu kızım diye hitap etmek cüretini bulabiliyorsunuz kendinizde? Annen baban biz seni bunun için mi yetiştirdik diye sorunca utanmayacak mıymış? Bunları söylerken hiç utanmamış mı? Neye utanacakmış?

'Size hakaret yok bir şey yok'

Diyor ki; ortada çok önemli bir iddia var ortada, aman bu iddia havada kalmasın açıklayın da öğrenelim. Çünkü bu böyle bir yol olmaya başladı. Burada eleştiri zaten size değil. Daha önce bunu söyleyip yerine getirmeyenlere. Size hakaret yok bir şey yok. Başka yandaş kanallara benzettiğiniz Halk TV sizin bir ile sokulmayışınızı da haber yaptı, başınıza gelenleri canlı yayınladı. Size yönelik istiskali haber yaptı.

'Siz öfkeden besleniyorsunuz'

Bir konu olduğunda sizi canlı yayına bağladı, siz öfkeden besleniyorsunuz bunun farkındayım. Onun için belki öfkeyi kışkırtıyorsunuz bunun da farkındayım. Belki size bunları söylemem sizin işinize gelecektir-tırnak içinde söylüyorum- bunun da farkındayım. Ama kusura bakmayın bir kadın olarak, bir programcı olarak teessüf ediyorum."

Kaynak:halktv.com.tr