Ayşenur Arslan'dan ROK'a: Hapis yatmayı tercih ederim

Halk TV Programcısı Ayşenur Arslan, kendisini hapisten kurtardığını iddia eden Rasim Ozan Kütahyalı'ya yanıt verdi. Arslan, "Sizin sayenizde hapisten kurtulacaksam, hapis yatmayı tercih ederim" dedi.

Gazeteci Ayşenur Arslan Halk TV'deki programı Medya Mahallesi'nde Rasim Ozan Küyahyalı'ya verdiği yanıtta, "Sizin sayenizde hapisten kurtulacaksam, hapis yatmayı tercih ederim. Hala iktidar nezdinde beni hapisten kurtaracak gücünüz olduğunu efsanesi yaratmaya çalışıyorsanız, bu da zaten benim sorunum değil iktidarın sorunu" dedi.

Arslan, şöyle devam etti:

"Kendisini çok ciddiye alan biridir de ben o kadar ciddiye alamıyorum kendilerini. Ben programda söylediğim şeyler yüzünden hapse girecekmişim fakat bakmışlar yaşlı başlı bir kadın devreye girmişler. İktidar nezdinde devreye girmişler beni kurtarmışlar cezaevinden.

Sizin sayenizde hapisten kurtulacaksam, hapis yatmayı tercih ederim. Hala iktidar nezdinde beni hapisten kurtaracak gücünüz olduğunu efsanesi yaratmaya çalışıyorsanız bu da zaten benim sorunum değil iktidarın sorunu.

Yaşlı başlı kadın diye acımışlar bana. 'Yazık atmayın bunu içeri' demişler. Kime demişlerse... Onlar da 'Atmayalım, yazık' demişler... "

Ne olmuştu?

Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki Medya Mahallesi programında Türk Mukavemet Teşkilatı'na ilişkin kullandığı ifadeler bağlamından koparılarak hedef haline getirilmişti. Bunun üzerine RTÜK inceleme başlatmış ve programa 5 gün yayın durdurma cezası vermişti.

Rasim Ozan Kütahyalı, Ayşenur Arslan'ın bu sözlerinden dolayı 'hapse atılacağını' ancak kendisinin araya girdiğini söyledi. Kütahyalı, "Ayşenur Arslan, Türk Mukavemet Teşkilatı'na 'terör örgütü' dedi. Hapse atıyorlardı bunu, biz devreye girdik. Nagehan (Alçı) da onu aradı. Baktık yaşlı başlı kadın... CHP sahip çıkmadı" ifadesini kullandı.

Öte yandan Arslan, söz konusu ceza öncesi kendisini arayan Nagehan Alçı'ya yayında teşekkür etmişti.