Ayhan Sefer Üstün: AKP'den istifa edenlere telefon edip 'Sizi Beştepe'den arıyoruz' diyorlar

Halk TV ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci İpek Özbey'in hazırlayıp sunduğu 'Kadraj' programına Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün konuk oldu. Üstün, AKP'den istifa edenlerin AKP örgütleri tarafından arandığını ve, "Biz Beştepe'den arıyoruz, partimizden istifa ettiğinizi duyduk. Niçin istifa ettiniz" denildiğini söyledi.

Halk TV ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci İpek Özbey'in hazırlayıp sunduğu 'Kadraj' programına Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün konuk oldu.

Özbey'in, Davutoğlu'nun dün paylaştığı videoyu ve paylaşımına not düştüğü 'AKP'li kardeşim korkma' sözlerini hatırlatması ve Davutoğlu'nun neden böyle dediğini sorması üzerine Üstün, "Bunun iki yönü var. Bir tanesi; insanlar, iktidarı kaybetmekten korkuyorlar. Partili duygusuyla davranabilirler veya iktidardan giderlerse, huzur haklarını kaybederler, maaşlarını kaybederler gibi bir takım durumlar var. Bir de Sayın Erdoğan'ın gerçek dışı bir propagandası var" dedi.

Üstün, Erdoğan'ın 'Muhafazakarlığın hamisi benim, ben gidersem tekrar sizin başörtünüze el atarlar' gibi gerçek dışı korkutmaları tabana pompaladığını aktardı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ise buna karşılık AKP'nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını söylediğini belirterek, "Ak Parti'nin 70 küsur tane kurucusu var bunlardan 5-6 tanesi kalmış diğerleri partiden uzaklaşmış, ilkelerinden uzakaşamış. Erdoğan'ın etrafındaki insanlara bakın şu anda, partiden ihraç etmek zorunda kaldılar belki ama, Sayın Ethem Sancak ve şu anda kurumsal olarak birlikte yürüdükleri Vatan Partisi ve Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sayın içişleri Bakanı Süleyman Soylu. Bu isimleri artırabiliriz. Bunlar AK Parti'nin kuruluşunda AK Parti'yi tehdit eden, parmak sallayan; 'Sizleri Kızılay'da paçalarınızdan asmazsak namerdiz' diyen insanlar. Bunlar sonradan gelmişler, 'kötü para iyi parayı kovar' misali, muhafazakar kesmi temsil eden ve onlara güven veren insanlar gitmiş bunun yerine bu devşirmeler gelmiş" ifadelerini kullandı.

Üstün, Davutoğlu'nun tabana seslenerek, "Sizi temsil eden bizleriz, kaldı ki sizin bir kazanımınız varsa onları koruyacak da bizleriz. Bunları kaybetme korkusunu yaşama" dediğini aktardı.

Üstün ayrıca kendi partilerine üye olan vatandaşların da AKP örgütleri tarafından tehdit edildiğini şöyle anlattı:

"Bakın biz birini üye yapıyoruz, Yargıtay'a bildiriliyor bu üyeler ve partilerde görüyor. Ertesi günü o esnafın kapısına bir Ak Partili gidiyor, eğer ikna edemezlerse bir telefon açılıyor. Düşünün, siz bir esnafsınız, ertesi günü kapınıza birileri gelmiş, 'Ya dün siz bizim partimizden istifa etmiş ve falanca partiye geçtiniz deseler' şundan endişe ederler, 'Ya bunların her şeyden haberi var, elleri her yere uzanıyor'. Yargıtay'da şöyle bir sistem vardır, orada partilerden istifa ettiğinde vatandaşlarımız bilgi gider. Bu bilgiyi kullanarak ertesi günü vatandaşların kapısına gidiyorlar. Benim eşim istifa etmişti iki yıl önce, parti kurulma aşamasında, eşime ulaşmak için beni aradılar. 'Ya kimi aradığınızın farkında mısınız' dediğimde 'Aaa Ayhan bey, özür dileriz' deyip telefonu kapattılar. Bu yetmeyince tekrar arıyorlar, 'Biz Beştepe'den arıyoruz, partimizden istifa ettiğinizi duyduk ve niçin istifa ettiniz' deyip onu ikna etmeye çalışıyorlar. Düşünün, Siirt'in Pervari ilçesinde yaşayan bir insana böylesine bir telefon gelse ve Beştepe'den arandığı söylense o insan ne yapar, eli ayağı dolaşır"

Üstün, Davutoğlu'nun bu nedenle de 'Korkma' dediğini söyledi.