Ayhan Bora Kaplan dosyasında ismi geçen kişi öldürüldü

Ayhan Bora Kaplan dosyasında ismi geçen kişi öldürüldü
Ayhan Bora Kaplan’ın kara parasını akladığı iddia edilen Ayyıldız Tünel Ekipmanları’nın sahibi Ozan Can Yıldız’ın sağ kolu İbrahim Ulucan, evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü.

Ankara'da organize suç örgütü lideri olarak yargılanan Ayhan Bora Kaplan'la ilişkilendirilen Ayyıldız Tünel Ekipmanları isimli şirket, bu kez bir cinayet olayıyla gündeme geldi.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Kaplan’ın kara parasını akladığı iddia edilen şirketin sahibi olan tutuklu Ozan Can Yıldız’ın sağ kolu olarak bilinen İbrahim Ulucan, 9 Ağustos Cuma akşamı evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

FİRARİ SANIKLARIN BAĞLANTILARI İNCELENİYOR

Ulucan’ın cinayetini İran uyruklu bir kişinin gerçekleştirdiği öğrenilirken, olayın arkasında örgüt bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor. Soruşturma kapsamında, Kaplan’ın suçlarını üstlenmiş olduğu iddia edilen ve “batık Elmacı Marketlerin” kağıt üstündeki sahibi olduğu öne sürülen firari sanıklar Doğan Kaan Yıldız ve Nezihi Ataç’ın da cinayetle ilişkili olup olmadığı inceleniyor.

Firari sanık Doğan Kaan Yıldız, Kaplan hakkındaki örgüt ve kara para aklama davalarının sanıkları arasında yer alıyor. Yıldız’ın, Kaplan’ın suçlarını üstlendiği ve onun aracının sahibi olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Yıldız’ın Kaplan’ın talimatıyla Mehmet Akif Çetin’i vurduğu iddia ediliyor. Şirket baskını sırasında yaşanan husumetin cinayetin nedeni olduğu öne sürülüyor.

Kaynak:T24