Ayhan Bora Kaplan davasında ortalık karıştı!

18'i tutuklu 61 kişinin yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının Sincan Cezaevi Kampüsü'nde devam eden duruşmasında, Mahkeme başkanı sanık Barış Kurt’un avukatlarından Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu'nun mikrofonunu kapattı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam ediyor. Davada 18'i tutuklu 61 sanık yargılanıyor. Bugünkü duruşmada dikkat çeken bazı gelişmeler yaşandı.

AKP ADAY ADAYI TANIK OLARAK DİNLENDİ

Tutuklu sanıklardan eski AK Parti Ankara İl Başkanı Barış Kurt’un avukatı Nazmi Kobal, ek bir uzman mütalaası sundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Sultan Seyhan, 2015 ve 2023 seçimlerinde Samsun’dan milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Seyhan’ın AKP’den aday olduğu öğrenildi. Seyhan, "Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı olarak görev yaptım. Olayın yaşandığı kattaydım. Erkan Doğan’ın yüzünde herhangi bir yara bere yoktu. Erkan Doğan’ın tavırları, madde bağımlısı olan bir kişiye benziyordu. Daha önce tedavi için bana ricada bulunmuştu" dedi.

staj-ders-10.jpg

BAŞKAN AVUKATIN MİKROFONUNU KAPATTI

Sanık Barış Kurt’un avukatı Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu, Mahkeme Başkanı’na yönelik eleştirilerde bulundu. Kocaoğlu, "Savcılık makamı gibi soru soruyoruz, gerçeği ortaya çıkartmak için. Siz hiç soru sormuyorsunuz, neden soru sormuyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Tanıklara sorun varsa konuş, yoksa sus" diyerek avukat Kocaoğlu’nun mikrofonunu kapattı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA HATALAR

Barış Kurt'un avukatı Nazmi Kobal'ın talebi doğrultusunda hazırlanan bilirkişi raporunda hatalar olduğu belirtildi. Bilirkişi Sinan Yakut, HTS kayıtlarına ilişkin hazırlanan raporda tespit edilen hataları açıkladı. Yakut, "Erkan Doğan tarafından Barış Kurt aranıyor gibi görünüyor. Ancak polis tutanaklarında tam tersi yazıyor. Barış Kurt’un Ayhan Bora Kaplan ile aynı yerde baz verip vermediği soruldu. Aralarında 10 km’lik bir mesafe olduğunu tespit ettik" dedi.

Duruşmaya saat 13.30’a kadar ara verildi. Duruşmanın devamında, tarafların sunduğu deliller ve ifade edilecek savunmaların, davanın seyrini nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak:ANKA