Aşiret mensubunu öldürten Kaplan, 'kan bedeli' olarak tetikçiyi binadan attırdı!

Aşiret mensubunu öldürten Kaplan, 'kan bedeli' olarak tetikçiyi binadan attırdı!
Ayhan Bora Kaplan grubuna yönelik hazırlanan ddianamede önemli detaylar yer alıyor. Sanıklar arasında AKP Ankara eski il başkan yardımcısı Barış Kurt da yer aldı. Kaplan'ın liderliğini yaptığı çeteye yönelik davada iki de cinayet yer alıyor. Aşiret mensubu Mahfuz Tatar'ı öldüren tetikçi, 'kan bedeli' olarak çete tarafından öldürüldü. Bu kişinin ölümüne intihar süsü verildi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması tamamlandı. 299 sayfalık iddianamede 61 kişiye dava açıldı. Sanıklar arasında Kaplan’ın yanı sıra, bu kişinin sağ kolu konumundaki Fethi Koyuncu ve Serdar Sertçelik gibi isimler yer aldı. Dosyada, sanıkların bir kısmı Mahfuz Tatar ve Semih Arslan cinayeti ile de suçlanıyor.

Sanıklar arasında yer alan bir isim ise dikkat çekici. AKP Ankara eski il başkan yardımcısı Barış Kurt’un da sanık listesinde olduğu anlaşıldı. Bir süre firari konumda kalan Barış Kurt geçen kasım ayında yakalanmıştı.

SORUŞTURMANIN BAŞLATILMASINA VESİLE OLDU
Aynı zamanda harita mühendisi olan Barış Kurt, gruba yönelik soruşturmanın başlamasına neden olan Erkan Doğan’a yönelik darp ve tehdit olaylarını organize etmekle suçlanıyor. Kaplan’ın adamları tarafından darp edilen Doğan’ın dişleri kırılmıştı.

whatsapp-image-2024-01-17-at-19-33-31.jpegFeci şekilde darp edilen Erkan Doğan, gruba yönelik soruşturmanın başlatılmasıne vesile oldu.

BENİM YANIMDA KİMSE DÖVMEDİ
Barış Kurt ise yaptığı savunmada “Ben kimseyi ölümle tehdit etmedim veya bana yönelik herhangi bir tehditte olmamıştır” dedi. Kurt, ifadesinin devamında “Benim yanımda kesinlikle Ayhan Bora Kaplan'ın bu şahsa vurması ya da Aydın Bar'ın çalışanlarının bu şahsı tekme tokatla dövme olayları olmamıştır. Erkan Doğan'ın beyanları tamamen uydurmadır” dedi.

whatsapp-image-2024-01-17-at-17-52-45.jpeg
Sanık konumundaki Barış Kurt uzun bir süre firari konumda kaldı.

AKP’Lİ KURT: KADER KURBANIYIM
“İlk defa nezarethane gördüm” diyen Kurt, “Sabıkam yoktur. Kader kurbanı oldum. Hiçbir şey yapmadım, ben kaçmadım, çok korktum hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Hakkımda yakalama olduğunu televizyondan internetten öğrendim” diye konuştu. Kurt, iddianameye göre 'örgüt üyesi' olmakla suçlanıyor.

İddianameye göre, sanıklardan bir kısmı Mahfuz Tatar cinayeti yanı sıra cinayete tanık olan Semih Arslan’ı da öldürmekle suçlanıyor.

62681004-equ0931977mebq5vigxw7ybmgfyjgoh3ah1kpzjvbtg.jpg
Ankara Barosu'na üye avukat Gürkan Ünüvar da davanın sanık listesinde.

CİNAYET ZANLISI ÖLDÜRÜLDÜ İNTİHAR SÜSÜ VERİLDİ
İddianamede Mahfuz Tatar cinayeti yanı sıra bir diğer cinayet ise Semih Arslan’a ilişkin. İddianameye göre Tatar, Ayhan Bora Kaplan’ın azmettirmesi ile Muhammet Kaplan ve Semih Arslan tarafından öldürüldü. Ancak daha sonra Arslan da, öldürülerek intihar süsü verildi. Arslan’ın yüksekten atılarak öldürüldüğü evin ise sanıklarda Av. Mahmut Gökhan Çanga’ya ait olduğu kaydedildi. Gizli tanık ise Arslan'ın ölümü ile ilgili Ayhan Bora Kaplan'ın, öldürülen Mahfuz Tatar'ın yakınları ile görüştüğünü kaydederek "Burada Ayhan Bora Kaplan bu şahıslara 'ben sizinle Şırnak’ta savaşamam. Ama İstanbul ve Ankara’da savaşırım' demiş. Ancak sonrasında bir miktar para ve bir can karşılığında anlaşıyorlar, anlaştıkları paranın miktarını bilmiyorum. Fakat can olarak ise Semih Arslan isimli şahıs olduğunu duydum" dedi.

whatsapp-image-2024-01-18-at-10-29-21.jpeg
Cinayet zanlısı Semih Arslan, Ayhan Bora Kaplan'ı ele vermemesi için binadan atıldı.

‘BURADA SANA EKMEK YEDİRMEYİZ’
İddianameye göre Kaplan ve adamları, Ankara’daki bir dizi mekana da çöktü. Mehmet Taha Ergin’in ifadesine göre, bu kişiye ait Mini Meze ve Ivy isimli mekanlara Kaplan’ın adamları çöktü. Dosyanın şikayetçilerden Ayhan Tozar ise, Kaplan’ın adamları tarafından “Burada sana ekmek yedirmeyeceğiz” denilerek darp edildiğini söyledi.

‘50 BİN EURO’YU CEBİME SIĞMADI AYAKKABIYA KOYDUM’
Ayhan Bora Kaplan ise geçen 11 Eylül’de verdiği ifadede, 2005’te Ulus’ta telefon satarak işe başladığını söyledi. Aylık gelirini 1 milyon TL olarak beyan eden Kaplan, yurtdışına çıkmak üzereyken yakalanmasına ilişkin ise “Almanya’ya restoran yeri bakmak için gidecektim” dedi. Kaplan, ayakkabısında çıkan 50 bin Euro için ise “Cebime sığmadığı için ayakkabıma koydum” dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ 250 BİN DOLAR RÜŞVET İSTEDİ
Kaplan ifadesin devamında “2017 yılında Albüm ünvanlı işyerini işletirken Alp Arslan isimli emniyet müdürü benden 250.000 dolar rüşvet istedi. Ben teklifi kabul etmedim. Ayrıca asayiş şubede çalışan ve ismi Serdar olan polis memuru da yanıma gelerek benden haftalık 30.000 TL rüşvet istedi” dedi.

muhammed-kaplan4.jpeg
Mahfuz Tatar cinayetini işlen isimlerden Muhammed Kaplan.


GİZLİ TANIKTAN ÇOK ÇARPICI İFADE
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan bir gizli tanık ise Ayhan Bora Kaplan’a ilişkin dikkat çeken bilgiler verdi: Bora Kaplan isimli şahıs uyuşturucu satımından yüksek miktarda gelirler elde ettikten sonra 2013 ve 2014 yıllarında Filistin Caddesinde bulunan Makyaj ünvanlı eğlence mekanını açarak eğlence sektörüne giriyor. Kısa bir süre sonra da Albüm ünvanlı işyerini açıyor. Bu arada mekanların güvenliğini sağlamak amacıyla silahlı kadrolaşmaya gidiyor. Bora Kaplan isimli şahıs suç örgütünün kurucusu ve lideridir, bu şahıs uyuşturucu, kumar, eğlence mekanlarından kazandığı paraları tefe yoluyla işletir, bu şahsın bilinen 3-4 adet, silahla adam yaralama olayı vardır, bu şahsın kendi üzerinde kayıtlı herhangi bir malvarlığı yoktur, Mahfuz Tatar cinayetinin talimatını veren ve Semih Arslan isimli şahsın öldürülmesi olayında bağlantısı bulunmaktadır"

whatsapp-image-2024-01-17-at-18-22-20.jpegSanıklar arasında Adana Ocakbaşı Çankaya'nın sahibi Cemil Kumaşçıoğlu da yer aldı.

whatsapp-image-2024-01-17-at-18-26-14-1.jpegVale olarak işe başlayan Fethi Koyuncu, kısa sürede bir çok ünlü mekanın sahibi oldu.

whatsapp-image-2024-01-17-at-20-24-53-001.jpegSanıklardan Tansel Aktan, aynı zamanda tefecilik yapmakla da suçlanıyor.

KAPLAN’IN TALİMATI İLE MEKANLARA ÇÖKTÜ

Gizli tanık ifadelerinde ismi sıkça geçen bir diğer isim ise Fethi Koyuncu oldu. Koyuncu’ya yönelik ifadelerin birinde şöyle denildi: “Fethi Koyuncu, Bora Kaplan’ın sağ koludur. Örgütün eğlence mekanlarından sorumludur, örgüte ait olan eğlence mekanlarında dış güvenliği sağlar. Yaklaşık 40-50 civarında silahlı adamı bulunur, Bora Kaplan’dan almış olduğu talimatları altındaki adamlara iletir, Mini Meze, Limon, Alaçatı Kafası, Bohem ünvanlı işyerlerine Bora Kaplan'ın talimatı üzerine çökmüştür, mekanların civarındaki taksi durakları ile anlaşarak örgütün eğlence mekanlarına bakan valeleri ücretsiz olarak götürme ve her müşteri başına avanta alınmasını sağlamıştır."
whatsapp-image-2024-01-17-at-19-36-02.jpeg
Çete, Ankara'da bulunan Elmacı Marketler'e de çökmekle suçlanıyor.

Kırıkkale Barosu'na üye avukat Mahmut Gökhan Çanga da, dosyanın bir diğer sanığı konumunda. Av. Çanga, Mahfuz Tatar'ı öldüren Muhammet Kaplan ve Semih Arslan'ı evinde saklamakla suçlanıyor.

whatsapp-image-2024-01-17-at-18-46-59.jpegMahfuz Tatar'ı öldüren Muhammet Kaplan, Ayhan Bora Kaplan'ın yanında otoparkçı olarak çalışıyordu.

whatsapp-image-2024-01-17-at-18-54-35.jpegSanıklardan Rıdvan Teke (ceketli olan) ise firari konumda.

whatsapp-image-2024-01-17-at-18-57-40.jpegTutuklu sanıklardan Kanber Keskin'e yönelik bir diğer suçlama ise kasten öldürme.

Etiketler :