Ayasofya'da bir skandal daha: Tarihi su haznesi ayakkabılık oldu

Ayasofya'da bir skandal daha: Tarihi su haznesi ayakkabılık oldu
'İmparatorluk Kapısı'nın bir parçası koparılan Ayasofya Camii'nde, şimdi de tarihi su haznesinin üzerine ayakkabı konduğu fotoğraflar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde tarihi 'İmparatorluk Kapısı'nın bir parçası koparılan Ayasofya Camii'nde bu kez de tarihi su haznesine ayakkabı konan görüntüler ortaya çıktı.

Müze statüsündeyken cami yapılan Büyük Ayasofya Camii'nde geçen günlerde tahribata uğrayan İmparatorluk Kapısı'na ilişkin konuşan Sanat Tarihi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yaşar, bir görevlinin kendisine "İnsanlar burayı kutsal sayıyor. Bazıları hatta oradan parça koparıp ağızlarına atıyorlar” dediğini söylemişti.

Kırılan tarihi su haznesinin kapağını ise Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, sosyal medya hesabından paylaştı. Yavaşçay, paylaşımında "Bu fotoğrafı dün gece (24 Nisan) saat 22.43'te Ayasofya Camiinde çektim, Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar, kimsenin umurunda değil bu durum, Yardıma ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.