Avukatlık kartını dolandırıcılara gönderen avukatın başına gelmeyen kalmadı

Avukatlık kartını dolandırıcılara gönderen avukatın başına gelmeyen kalmadı
Türkiye’de dolandırıcılık olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez, dolandırıcıların tuzağına düşen bir avukat oldu. Bir akrabası dolandırılan avukat bu kişilerle temasa geçti. Avukat, kendisinden istenen fotoğraflı avukatlık kartını atınca başına gelmeyen kalmadı.

Dikkat çeken olan İstanbul Barosuna üye Avukat Barış K.’nın bir akrabasının dolandırılmasıyla başladı. Kendisini "Avukat İrfan Öztürk" olarak tanıtan dolandırıcılar, Nuri K.’yı arayarak bir kadına çıplak fotoğraf gönderdiğini söyledi ve şantaj yaparak 30 bin TL istedi.

Bu durumu avukat olan akrabası Barış K.’ya aktardı. Barış K., akrabasını arayan telefon numarasını arayınca telefonu açan şahıs, kendisinin Antalya Barosuna bağlı bir avukat olduğunu söyledi ve teyit olarak da Av. İrfan Öztürk adına olan avukatlık kartının fotoğrafını gönderdi.

DOLANDIRICIYA, KARTININ FOTOĞRAFINI ATTI
Bunun üzerine karşı taraf Barış K.’dan avukatlık kartını isteyince bir anlık hata ile Barış K., kendi avukatlık kartını gönderdi. Yaşanan skandalların büyüğü ise bununla beraber başladı.

KİMLİĞİ VE FOTOĞRAFLARI İLE BAŞKALARI DOLANDIRILDI
Barış K., kendi kimliğinin de dolandırıcılık vakalarına aracı edildiğini 19 Eylül 2024 tarihinde kendisini arayan bir kişiden öğrendi. Kendisini arayan Serkan Kansoy isimli kişi, başkalarının kendisini arayarak Barış K.’ya ait avukat kimliği ile dolandırılmaya çalışıldığını söyledi. WhatsApp mesajlarını inceleyen Barış K., Facebook hesabındaki fotoğraflarının da olayda kullanıldığını öğrendi.

200 BİN LİRA İSTEDİLER
Aynı gün telefonla aradığı dolandırıcılardan biri suçu itiraf ederek kimliğin yurtdışında ve İstanbul içinde farklı kişilerce dolandırıcılık için kullanıldığını söyledi. Bununla yetinmeyen dolandırıcılar, Avukat Barış K.’dan kimliğini kullanmamaları karşılığında 200 bin TL istedi. Konu hakkında İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunan Av. Barış K., 19 Eylül gününden sonra neredeyse her gün farklı numaralardan kimliğinin dolandırıcılık amaçlı kullanıldığına dair aramalar aldığını da ifade etti.