Avukat Şule Nazlıoğlu Erol: Emekli amirallerin duyurusuna 'bildiri' denmesinde kasıt var

Avukat Şule Nazlıoğlu Erol: Emekli amirallerin duyurusuna 'bildiri' denmesinde kasıt var
Emekli amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, emekli amirallerin duyusunun neden 316. madde kapsamına alındığını Halk TV' ekranlarında açıkladı. Erol, üzerinde duyuru yazan bir metne bildiri denmesinde kasıt olduğunu vurguladı.

Emekli amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, emekli amirallerin gözaltına alınmasında uygulanan 316. maddenin hangi suçları kapsadığını ayrıntıları ile sıraladı. Erol, FETÖ suçlularının göz altıları için çıkarılan ek 19. maddenin uygulanabilmesi ve gözaltı sürelerinin uzatabilmek amacı ile emekli amirallerin 316. maddeden sevk edildiğini söyledi. Önceden kurgu yapıldığı izlenimi aldığını belirten Erol, "Bu olayın sanki daha önceden birileri tarafından kurgusu yapılmış gibi geliyor bana" diye konuştu.

Emekli amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu olay bana biraz, daha ilerledikçe, sanki daha önceden birileri tarafından kurgusu yapılmış gibi geliyor Emekli amiralleri 316. maddeden sevk ettiler. 316. madde ne diyor biliyor musunuz? Türk Ceza Kanunu'nun Devlete karşı işlenen suçlar bölümünde yer alıyor bu 316. madde.  Diyor ki 4 ve 5. bölümünde yer alan suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla iki veya daha fazla kişinin bir araya gelerek işlemesi.
Peki 4 ve 5. maddede yer alan suçlar nedir? 

4. bölümdeki suçları sayıyorum. Bunların hepsinin de cebir ve şiddetle işlenmesi gerekiyor.
 Devletin birliğini ve ülke birliğini bozmak. Düşmanla işbirliği yapmak. Devlete karşı savaşa tahrik. Temel milli iradeye karşı faliyette bulunmak için yarar sağlama. Yabancı ülke lehine asker toplama. Düşman askerleri yararına anlaşma. Düşman devlete maddi mali yardım.

5. bölümde ise Anayasa'yı ihlal. Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı. Yasama organına karşı suç. Hükümete karşı suç. Hükümete karşı silahlı isyan. Silahlı örgüt. 

"Bildiri denmesinde kasıt var"

Bildiri demelerinin altında da bir kasıt yatıyor. Çünkü bildiri denildiğinde bize hatırlattıkları şeyler oluyor. Oysa üzerinde duyuru yazıyor. Bildiri derken aklımıza şunu getirtmek istiyorlar. 12 Mart muhtırası, 27 Nisan muhtırası. Onların anladığı anlamda bildirinin muhtıra olabilmesi için kamu gücünün arkalarında olması lazım. Bunlar emekli amiral. Whatsapp grupları da nişan, düğün torunlarının doğum günlerini paylaşmak için kurulmuş. Montrö meselesi gündeme geldiğinde böyle bir metin yazılmış. Altında da imza değil, dijital ortamda senin adın olsun mu? diye sorulmuş. 
Cebir şiddet nerede? Devlete karşı cebir şiddet uygulamak için hangi alet üzerinde anlaşmışlar?  Hiçbiri yok. Niye 316'yı öne sürdüler biliyor musunuz? Bu geçici 19. madde var ya gözaltılarla ilgili, FETÖ'cü gözaltılar için çıkarılan... Sırf 19. madde gereğince 4  günlük gözaltı süresini koymak için... Ama yanıldıkları bir şey var burada da. Adamları oraya tık, hiçbir sorgulama yapma. Bu süre bitsin. Sonra ben delil toplayacağın, ikinci ek süreyi de alacağım... Onun için konmamış bu madde. Konma sebebi toplu suçlarda ifade almalar uzayacağından. İlk 4 günün başlamasından itibaren ifadeler alınmaya başlanıyor zaten. 4 gün içinde ifadeler tamamlanmaz, ya da karşılıklı ifadeler karşılaştırmasında zorluk çıkarsa savcının koyacağı somut gerekçelerle hakimden ek süre talebinde bulunulur.  


316. maddedensevk edildi. 
diyor ki devlete karşı işlenen suçlar bölümünde bu madde. ve diyorki 4 ve 5. bölümürnde yer alan suçlardan herhangi birini 2 ve daha fazla kişinin bir araya gelmesis

4. bölümdeki suçlar
devletin birliğini
düşmanla işbirilği
devlete bozmak için tahrik

bildiri demelerinin altında kasıt yatıyor

sadee 4 günlük uzatmak için yaptılar
ama yanıldıkları bir konu var.


 

İlgili Haberler