'Atatürk'e çiçek veren kız' heykeline saldırı yapıldı!

'Atatürk'e çiçek veren kız' heykeline saldırı yapıldı!
Zonguldak iskelede, Atatürk'e çiçek veren küçük bir kızı temsilen yapılan heykelin elindeki çiçekler, henüz kim olduğu bilinmeyen şahıslar tarafından kırıldı.

Zonguldakta 'Atatürk'e çiçek veren kız' heykelinin tuttuğu çiçeklerin kırıldığı görüldü. Daha önce de birçok kez zarar verilen heykele saldırı yapıldığı düşünülürken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

ataturke-cicek-veren-kiz-heykelinin-c-365176-100867.jpg

Zonguldak'a 26 Ağustos 1931 yılında gelen Mustafa Kemal Atatürk'ü 5 yaşındayken "Hoş geldin Gazi babam" diyerek çiçekle karşılayan 98 yaşındaki Ayten Alper'in, Liman Caddesi'ndeki iskele alanına yapılan 'Atatürk'e çiçek veren kız' heykelinin elindeki çiçeklerin kırıldığı görüldü.

ataturke-cicek-veren-kiz-heykelinin-c-365175-100867.jpg

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLAR

Daha önce de birçok kez zarar verilen heykele saldırı yapıldığı düşünülürken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Fatma Yanık, "Buraya her zaman gelip giderken mutlaka bakardım. Çevreye zarar veriyorlar" dedi. Birsen Gürsoy da "Heykele kadar koparıyorlarsa, insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. Cumhuriyeti ülkeyi kazandıran Atatürk'e çiçek veren kıza bunu yapıyorlarsa, elleri kırılsın" diye konuştu.

ataturke-cicek-veren-kiz-heykelinin-c-365178-100867.jpg

Rahmiye Kırcı da "Yazıklar olsun, yapanın elleri kırılsın" dedi.

Kaynak:DHA