Atatürkçü teğmen kavgasında CHP'li vekilden AKP'li Varank'a zehir zemberek yanıt

Atatürkçü teğmen kavgasında CHP'li vekilden AKP'li Varank'a zehir zemberek yanıt
AKP ve CHP'li vekil arasında Atatürk'çü teğmen kavgası çıktı. CHP'li Ali Mahir Başarır, AKP'li Mustafa Varank'ın sözlerine zehir zemberek yanıt verdi.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin Atatürk yemini gündemin birinci sırasına yerleşti.

AKP'li troller teğmenlerin yeminini darbe çağrısı olarak yorumladı.

AKP milletvekili Mustafa Varank da "Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz" dedi.

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır için "beyni emcüklenmiş geri zekalı CHP yönetici" ifadesini kullanan Varank'a, CHP'li Başarır'dan yanıt gecikmedi.

mustafa-varank.jpg

Özel'in teğmenlere dair sözlerini alıntılayan Varank, "CHP'nin boyasını azıcık kazıyınca vesayet dönemine duydukları özlem hemen ortaya çıkıyor. Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok; askerlik kurumu kural ve disiplin gerektirir. İçeriği ne olursa olsun, üniforma giyen kişi slogan atamaz, korsan yemin töreni düzenleyemez! Bu ülkede kimse "Trikopis’in askeri" olacak kadar alçalmaz ama siz, Kahraman askerlerimize “Mustafa Kemal'in itleri" diyerek saldıranlarla kol kola girecek kadar iki yüzlüsünüz. Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz." görüşünü savundu.

ali-mahir-basarir.jpg

Başarır, Varank'a sert sözlerle yüklendi, "Sen o kadar utanmaz, iki yüzlü bir insansın ki suçsuz bir kadının dahi sözlerini istismar edebiliyorsun!" tepkisi gösterdi.

Varank'ın paylaşımına CHP'li Başarır'dan "Sen CHP’nin boyasını bırak, adını dahi ağzına alamayacak birisin! Siz, Mustafa Kemal’in askeriyiz diyen teğmenlerden rahatsız olan, "keşke Yunan kazansaydı" diyenlerden medet uman; eyalet ve özerklik isteyenlerle kol kola giren ve zamanında ülkeyi FETÖ’ye teslim etmiş tiplersiniz. Ortada korsan bir yemin falan yok, yıllardır yapılan bir Subaylık yemini var! Sayın Varank, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi dergisini aç da biraz kurumlarla ilgili bilgi sahibi ol. Provokatörlük yapma!" yanıtı geldi.

tegmen11-001.jpg

Başarır "Asıl vesayetçilik, ABD’ye gidip maklube sofralarında ülke dizayn edenlerdir. Asıl vesayetçilik, işine geldiğinde Atatürk’ün adını kullanarak siyaset yapanlardır. Askerlerimizin başına çuval geçirildiği, Genelkurmay Başkanı'nın tutuklandığı bir ülkede iktidarın bakanlığını yapmış ve şimdi de "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diyen genç teğmenlerden rahatsız olan bir milletvekiliyle aynı sırada oturmaktan Türk Milleti adına utanç duyuyorum" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi