'Asgari Ücret Düşük Değil' Söylemine Yurttaş İsyan Etti: Geçinemiyoruz!

'Asgari Ücret Düşük Değil' Söylemine Yurttaş İsyan Etti: Geçinemiyoruz!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Türkiye’de asgari ücret düşük değil" demişti. Bu açıklamaya tepki yağarken en haklı tepki de yurttaştan geldi. Bir yurttaş, "10 gün karnımız doyuyorsa 20 gün açız" diyerek zamlar ve asgari ücretin düşüklüğüne isyan etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye'de asgari ücretin yeterli olduğunu savunduğu açıklamalar, İstanbul Eminönü'nde vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye yol açtı. Birçok kişi, günlük geçim sıkıntılarını ve maddi zorluklarını dile getirerek, Bakan Şimşek'in açıklamalarını reddetti.

Şimşek, "Asgari ücret yılbaşında yüzde 49 arttı. İlk 6 ayda enflasyon yüzde 20'lerde olacak. Yıl sonunda enflasyon piyasanın beklediği gibi olsa bile yüzde 42-43'lerde olacak. Gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" demişti.

Özellikle emekliler ve asgari ücretliler, ekonomik koşulların zorluğundan şikayet ederek, "Bir ayda 10 gün karın doyuyorsa, 20 gün açız, Bizim aldığımız asgari ücretimiz, bizim emekli maaşımız onların bahşişi. Bahşişin bile altındadır." ifadelerini kullandılar.

Bir yurttaş, kira, doğal gaz, elektrik gibi temel ihtiyaçların yanı sıra artan diğer yaşam masrafları ve borçlarının altında ezildiklerini belirterek, "Yaşım 74. Bir çocuğum var. O da üniversite okuyor. Ona ben yardım etmeye çalışıyorum ama edemiyorum" dedi.

Tepkiler büyürken Bakan Şimşek'in asgari ücret açıklamalarını ANKA'ya değerlendiren yurttaşlar şunları söyledi:

"10 GÜN KARNIMIZ DOYUYORSA 20 GÜN AÇIZ"

Geçinmek şöyle dursun belki bir ayda 10 gün karnımız doyuyorsa 20 gün açız. Bir de asgari ücretliyi düşünün. Asgari ücretli benden beterdir. Benim evim kira, doğal gazı, elektriği, suyu. Bankaya borçlarımız kıyamet kadar oldu. Battım, bittim ben... Yaşım 74. Bir çocuğum var. O da üniversite okuyor. Ona ben yardım etmeye çalışıyorum ama edemiyorum. Maddiyatsızlıktan iki sefer okul bıraktı. Ben daha Mehmet Şimşek'e hiç bir şey diyemem. Tayyip Erdoğan'a hiçbir şey diyemem. Artık durumumuz bu yani. İnşallah cenazeme bir imam gönderirler...

"BİZİM ASGARİ ÜCRETİMİZ ONLARIN BAHŞİŞİ"

Hiç söyleyecek bir şey bile bulamıyorum. Bizim aldığımız asgari ücretimiz, bizim emekli maaşımız onların bahşişi. Bahşişin bile altındadır. Hiçbir şey bak. (Elindeki çerez ve lokum poşetini gösteriyor) Adam diyor ki bana 25 liralık olmuyor diyor. 20 liralık bunu aldım. Şunu şunu aldım. Ve torunuma tatsın diye aldım. Aldıklarıma bak.

"ONLARIN TUZU KURU, BİZ SÜRÜNÜYORUZ"

Onların tuzu kuru kızım. Onların tuzu kuru. Biz sürünüyoruz vallahi. her tarafta 10 bin lira maaşla ne olur Türkiye'de? Böyle sadaka gibi veriyorlar, gezip geçiyoruz işte. Yaptığımız hiçbir şey yok. Alkışlıyoruz. Sadece alkışlıyoruz. Bizi düşünen bir tane siyasetçi yok. Bir tane. Hepsi dahil. Hepsi çukkasında, keyfinde.

"GEÇİNEMİYORUZ"

Yok hayır geçinemiyoruz. Zaten ev kiraları 15, 20 binden başlıyor. Yani geçinmeye imkan yok yani. Geçinemiyoruz tabii ki.

Kaynak:ANKA