Arşivler Açıldı, Binali Yıldırım'ın Felaketin Yaşandığı Madenle İlgili Sözleri Hatırlandı!

Erzincan'daki madende resmi açıklamaya göre 9 işçi kayıp. Dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'ın göçük yaşanan madeni protesto edenlere yönelik sözleri tekrar hatırlandı.

Erzincan İliç'teki maden bölgesinde yaşanan çökme sonrası, kurtarma çalışmaları sürerken, siyasetçilerin madenle ilgili açıklamaları ve yorumları da dikkat çekiyor. Binali Yıldırım'ın, köylülerin protestolarını eleştiren bir videosu sosyal medyada gündem oldu.

Siyanürle altın aramasının yapıldığı maden, ilk açıldığı günden bu yana hem çevrecilerin hem de köylülerin tepkisiyle karşılaştı. Sabırlı köyü sakinleri, seslerini duyurmak için bölgede sık sık eylem düzenledi.

altin-madeni-sahasinda-toprak-kaymasi-9-isci-kayip-7-yeniden-9210-dhaphoto3.jpg

Dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Binali Yıldırım, köylülerin protestolarına yönelik "Burada gerçeği yansıtmayan bir bilgi karmaşası var. Bu bilgi karmaşasının kaynağı şu: Birtakım kişisel çıkarlarına zarar gelme endişesi taşıyanlar, maalesef olumsuz propagandayı körüklüyorlar. Maden, İliç'e ciddi manada katkı sağlıyor" şeklinde konuşmuştu.

erzincanda-altin-madeninde-toprak-kaymasi-3-4955-dhaphoto1.jpg

Yıldırım'ın tekrar gündeme gelen konuşmasında şu ifadeler yer alıyor:

"İliç, eskisinden daha ileri bir noktada. Erzincan'a da ileri bir adım attık, bu bizim için gurur verici. Gerekli tüm önlemler alınıyor, denetimler yapılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın her söylenene kulak asmamalarını rica ediyorum. Bu, gerçekten önemli çünkü orada yüzlerce hatta binlerce kişiye iş imkanı sağlanıyor.

erzincanda-altin-madeninde-toprak-kaymasi-4-3492-dhaphoto2.jpg

Vatandaşlarımızın yaşam standartları ciddi anlamda yükseldi. Onları kaybetmek istemiyoruz. Dünyada altın madeni sadece orada değil. Teknoloji, emniyet önlemlerini almak için yeterli.

erzincanda-altin-madeninde-toprak-kaymasi-4-3492-dhaphoto1.jpg

Elbette çevre bizim için önemli ama bunu manipülasyonla kaynaklarımızı harekete geçiremeyiz veya engelleyemeyiz. Bu, başka bir taktik. Buna dikkat etmeliyiz. Avrupalılar yıllarca bu hatayı yaptılar ve şimdi sıra bizim kaynaklarımızda. Maalesef bu tür propagandalar oluyor."

Etiketler :