Arsa benim dedi köy yolunu kapattı

Niğde merkeze bağlı Güllüce köyünde Ümit Demirkol isimli vatandaş, kendine ait araziden geçtiğini öne sürdüğü köy yolunu beton direk dikerek kapattı. Demirkol, arazisinden 5 dönüm kayıp yaşadığını ileterek mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Niğde Güllüce köyünde Ümit Demirkol, 21 dönümlük arazisinin 5 dönümlük kısmının köy yoluna gittiğini ileri sürerek yola beton direk dikti. Yolun tapulu arazisinden geçtiğini iddia eden Demirkol, yoldan araçların geçmesini engelledi.

ek.webp

Yıllardır süren mağduriyetinin giderilmesi amacıyla yetkilerle defalarca görüştüğünü fakat bir çözüm üretilmediğini belirten Demirkol, en son çare olarak yolu kapattığını ifade etti. Söz konusu yolun köye ulaşım sağlanan tek yol olmadığını aktaran Demirkol, "Amacım kimseyi mağdur etmek değil. Ancak yol nedeniyle yaklaşık 5 dönümlük kaybım söz konusu. Anlaşmak istenirse çözüm için çaba gösteririm ancak mağduriyetim giderilmeli" ifadelerini kaydetti.

Güllüce muhtarı Salim Güneş ise köy yolunun kapatılmasının kendileri için önemli bir sorun olduğunu ve hemen çözüm bulunması gerektiğini iletti. Niğde’ye bu yoldan ulaşım sağladığını kaydeden köy sakinleri de mağdur olduklarını ifade etti.

koy.webp

Kaynak:DHA