Arınç: Kırgınım ve üzgünüm, sonu böyle olmamalıydı

AKP kurucusu Bülent Arınç, Armağan Çağlayan'ın Youtube'daki Gör Beni'ye programına katıldı. Bülent Arınç, 'kırgınım ve üzgünüm, sonu böyle olmamalıydı' dedi.

Bülent Arınç, aile hayatından ve Necmettin Erbakan'la siyasi geçmişinden örneklerle bahsetti. Kendisinin kullandığı 'özgül ağırlık' tanımının nasıl çıktığını da şöyle anlattı:

Bir gün Bakanlar Kurulu'ndan sonra açıklama yapıyorum, hükümet sözcüsüyüm o tarihte Erdoğan'da Başbakan. Erdoğan yaptığı açıklamada 'kız ve erkek çocuklarının bir arada kaldıklarını buna mani olacaklarını' söyledi.

Toplantı sonrası konu ile ilgili olarak 'siz ne dersiniz' diye sorduğunda ise Arınç, Bakanlar Kurulu'nda böyle bir konunun konuşulmadığını ifade ettiğini söyledi. Erdoğan'a bu konu hakkında görüşünü dile getiren Arınç, bir kaç gün bekleyip Erdoğan'ın oluşan çelişkiyi gidermediğini görünce kendisinin bir televizyon programında konuyu gündeme getirdiğini sıradan biri olmadığı vurgusunu yaparak sözlerinin doğruluğuna, vicdanlı olduğuma herkes inanır diyerek "benim özgül ağırlığım var beni sıradan biri sayamazsınız


Armağan Çağlayan'ın 'Kırgın mısınız' sorusunu ise Bülent Arınç, 'kırgınım ve üzgünüm. Sonu böyle olmamalıydı' diye cevapladı.

Arınç 'Ben hep zaferleri AK Parti'de gördüm. Milli Selamet ve Fazilet dönemlerimiz çileli dönemlerimizdi. Dört ellimizle sarılır ve siyaset yapardık. İğne ile kuyu kaza kaza ancak iktidar ortağı olabildik. Ancak Ak Parti'de kapılar açıldı. Millet gürül gürül Ak Parti'ye geldi' diye konuştu.

'Bu işin sonu böyle bitmemeli'

"AK Partinin başarılı olmasını isteyeceğim. Bu işin sonu böyle bitmemeli." diyen Arınç, "Bizi biz yapan değerlerimizle, ölçülerimizle biz bunu yapabiliriz. Sayın Erdoğan bunu yapabilir ve yapacak buna inanıyorum" dedi.

"Şahsıma yapılanlardan kırgın ve üzgünüm" diye konuşan Arınç, "Sayın Erdoğan'la sınırlı değil. Bazı gazetelerde bazı yazarlar ve bazı siyasiler şunlar veya bunlar... Beni yok saymaya ve lekelemye çalıştılar. Beni bu partiden uzaklaştırmaya çalıştılar. Yalnızlaştırmak istediler" diye sözlerini tamamladı.

'OLMADIK ŞEYLER SÖYLEMESİNİ KABUL EDEMİYORUM'

Tayyip Erdoğan'a güvendiğini söyleyen Arınç, kendisine dönerek bu sıkıntılardan kurtulmasını istediğini de sözlerine ekledi. Şeyh Edebali'nin Osmangaziye nasihatlerini hatırlatan Arınç, "Bu nasihatlerle büyümüş insanların bugün birilerine olmadık şeyler söylemsini ben kabul edemiyorum. Eminim bir gün her şey eskiden olduğu gibi çok güzel olacaktır" dedi.