Antalya'nın lüks otelinde işçiler eylemde: 46 gündür maaşlarını alamıyorlar

Antalya'nın lüks otelinde işçiler eylemde: 46 gündür maaşlarını alamıyorlar
Side’deki Euphoria Palm Beach Resort’ta maaş krizi patlak verdi; çalışanlar 46 gündür maaş almadıkları için iş yavaşlatma eylemine başladı.

Antalya’nın popüler tatil beldesi Side’de bulunan Euphoria Palm Beach Resort Otel’de maaş krizinin patlak verdiği öğrenildi.

Otelin çalışanları, yaklaşık 46 gündür maaşlarını alamadıkları için iş yavaşlatma eylemine başladı. Sorunun çözülmemesi üzerine, çalışanlar haklarını aramak ve dikkat çekmek amacıyla iş temposunu düşürdü.

ÇALIŞANLAR MAAŞLARININ ÖDENMEDİĞİNİ İFADE EDİYOR

exterior.jpg

Artı Gerçek’ten Özge Zaim’in haberine göre, Euphoria Palm Beach Resort’ta çalışan bir kişi, “46 gündür maaşım yatmıyor. Yakın zamanda askere gideceğim zaten. ‘Sabah yatacak, öğlen 12.00’de yatacak, akşam 18.00’de yatacak’ diyerek bizleri oyalıyorlar. 46 gün geçti. Nasıl geçindiğimizi soran yok” dedi.

Başka bir çalışan ise, “Çok yanlış otele geldiniz. Bu otelde emekçinin hakkını vermiyorlar” diyerek duruma tepki gösterdi. Bir diğer çalışan da, “Herkes kaşığını, çatalını kendi alsın. Maaşlarımız yatmıyor. İş yavaşlatıyoruz” diyerek müşterilere yönelik tavırlarını açıkladı.

MÜŞTERİLERDEN ÇALIŞANLARA DESTEK

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden biri olan Euphoria Hotels’e ait Euphoria Palm Beach Resort otelin müşterileri, otelin sunduğu hizmetlerin kalitesinin düştüğünü ve sabah erken saatlerden itibaren bir bardak çay bile içemediklerini belirtti.

Resepsiyona iptal başvurusu yaparak tepkilerini gösteren müşteriler, “Çalışanlar haklı. Nasıl maaşlar yatmaz? Öte yandan müşteri mağduriyeti ne olacak? Böyle iş mi olur?” diyerek otel yönetimine sert eleştirilerde bulundular.

Kaynak:Artı Gerçek