Antalya'da Bugüne Kadar Görülmemiş Yağış Can Aldı: Evleri Ve Araçları Su Bastı, Okullar Tatil Edildi! Uyarı: Evinizden Çıkmayın

Meteoroloji'nin 'turuncu' kod ile Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle sel ve su baskınları yaşandı. Evleri su bastı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil edildi. Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Bugüne kadar görülmemiş bir yağış" dedi, işi olmayanların evinden çıkmamasını istedi. Sel nedeniyle altgeçitte bir otomobilde bir kişinin cansız bedeni bulundu. Kentte yarın 3 ilçede okullar tatil edildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün "turuncu kod" uyarısı verdiği Antalya'nın merkez ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren şiddetli fırtına etkisini gösterdi. Sahilde rüzgarın da etkisiyle dev dalgalar oluştu.

1.jpg

Merkez ilçelerinde okulların bir gün tatil edildiği kentte saat 04.00 sıralarında fırtınanın yerini kuvvetli yağış aldı. Kent genelinde etkisi giderek arttıran yağmur nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi.

5.jpg

Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı. Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu alt geçitler araç trafiğine kapatıldı. Su basan evleri ve araçlarında mahsur kalanları kurtarmak için itfaiye ekipleri müdahalede bulundu.

3.jpg

KEPÇEYLE KURTARILDILAR

Kepez ilçesi Baraj Mahallesi 5796, 5797 ve 5798 sokaklardaki müstakil evler, su altında kaldı. Evlerinden çıkamayan vatandaşların ihbarıyla olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

dha-4f99731000d281373380054be6ecf2f8-1.jpg

Ekipler, kepçeyle ilk olarak 4 kişilik aileyi çıkarttı, ardından arka sokakta evinde mahsur kalan 85 yaşındaki Elveda Bilgin'i kurtarmak için harekete geçti. AFAD ve itfaiye ekipleri, kepçe üzerine çıkarak evine ulaştığı kadını alıp, güvenli yere taşıdı.

dha-4f99731000d281373380054be6ecf2f8-10.jpg

Kadın, ardından oğlunun evine geçti. Annesinin evde yalnız olduğunu ve yağmurdan dolayı mahsur kaldığını dile getiren Burhan Bilgin, "Geceden bu yana yağmur yağıyordu. Annemin evinin olduğu yer de yoğun yağmurdan dolayı suyla doldu. Ekipleri çağırdık, onlar da geldi. AFAD ile itfaiye, eve giderek annemi bulunduğu yerden çıkardı" dedi.

antalyayi-saganak-vurdu-5-ilcede-okullar-tatil-ek-fotograflar-2502-dhaphoto1.jpg

SEL CAN ALDI

Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı'nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki bir otomobilde kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

dha-0ae2baa56b2eccc4273845c9383ffbe5-3.jpg

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kepez ilçesi Gazi Bulvarı'nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki bir otomobilde, cansız bedeni bulunan kişinin, 47 yaşındaki Halil Yıldız olduğu belirlendi.

antalyayi-saganak-vurdu-5-ilcede-okullar-tatil-ek-fotograflar-2502-dhaphoto4.jpg

UÇUŞLAR DURDU

Diğer yandan Antalya Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar durduruldu. Süper Lig'te Samsunspor ile karşılaşan Antalyaspor'u taşıyan uçak Antalya Havalimanı'na inemediği için Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. Antalyaspor kafilesi, karayoluyla Antalya'ya döndü.

4.jpg

MOTOKURYELERE İZİN YOK

olumsuz hava koşulları nedeniyle hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri 1 gün süreyle tatil edildi, motokuryelerin de trafiğe çıkmasına izin verilmedi.

dha-ed13dd76f376f31a057147f69f53305a-7.jpg

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Antalya merkez ilçelerinde hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri olumsuz hava koşulları nedeniyle 13.02.2024 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir. İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle 5 merkez ilçemizde; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'da ikinci bir duyuruya kadar motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecektir" denildi.

dha-ed13dd76f376f31a057147f69f53305a-6.jpg

ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

Şiddetli yağmur nedeniyle onlarca araç suda kaldı. Kent merkezindeki Muratpaşa Mahallesi Tonguç Caddesi'nde ise biriken su nedeniyle araçlar yolda kaldı.

dha-b6e1ee7c54f8459f001da03a2ba357f1-1.jpg

Araçları mahsur kalan bazı kişiler yol kenarında çekici bekledi. Bu araçlardan bazılarının camlarının ve kapılarının açık olduğu görüldü.

dha-b6e1ee7c54f8459f001da03a2ba357f1-11.jpg

Aracıyla mahsur kalan Serhat Men, "İşe gideceğim ama gidemiyorum. Aracım sular nedeniyle yolda kaldı. Aracı çekmek için yol yardım çağırdım ancak o da gelirken yolda kaldı. Nasıl işe gideceğim bilmiyorum" dedi.

dha-b6e1ee7c54f8459f001da03a2ba357f1-3.jpg

'BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEMİŞ BİR YAĞIŞ'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, olumsuzluklara anında müdahale ettiklerini belirterek, "Dün akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini artıran, bugüne kadar görülmemiş bir yağış. Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü. İtfaiye ve ASAT dahil 1450 personelimiz, 290 aracımızla beraber yağışa müdahale ediyoruz. 900'ün üzerinde araçtan vatandaşımızı tahliye ettik. Şimdi de evlerde ve binalarda tahliye işlemleri yapılmaktadır. Antalya Valiliği, AFAD, ilçe belediyeleri, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

'EVLERİNDEN ÇIKMASINLAR'

Can kaybının olmadığını belirten Böcek, "Gece gündüz demeden ekip arkadaşlarımızla beraber yağış sürecinde görevimizin başındayız. Telefonlarımız açık, gereğini yapacağız. Antalya'mıza, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Önemli olan can kaybının olmaması. İnşallah can kaybı olmadan bu sel afetini, el birliğiyle bunun da üstesinden geleceğiz. Meteoroloji'nin uyarıları sonrası tedbirlerimizi almıştık. Başta itfaiyemiz olmak üzere bütün arkadaşlarımızı hazırdı" diye konuştu.

ANTALYA'DA YARIN 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

5 ilçede okulların bugün tatil edildiği kentte Antalya Valiliği, yarın da Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde eğitime ara verildiğini duyurdu.

ŞELALE KAHVERENGİ AKTI

Sağanak sonrası, şiddetli akan Düden Şelalesi'nin rengi de kahverengiye döndü. Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinden denize dökülen şelalede, tersten gelen rüzgar şelale sularını deniz yerine karaya savurdu. Şelalenin denizle buluştuğu noktaya gelenler, çamur gibi akan suyu görünce şaşkınlık yaşadı. Çamurlu su deniz üzerinde de kahverengi tabaka oluşturdu.

dha-0ae2baa56b2eccc4273845c9383ffbe5-1.jpg

ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA İÇİN TURUNCU UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meteoroloji'nin Antalya, Burdur ve Isparta için turuncu kodlu yağış uyarısı yaptığını belirterek, vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Etiketler :