Antalya'da hasat başladı: 300 yıllık tohum yok olmasın diye çaba veriliyor

Antalya'da hasat başladı: 300 yıllık tohum yok olmasın diye çaba veriliyor
Konyaaltı Belediyesi, 300 yıllık geçmişe sahip Çandır fasulyesinin üretimi ve tanıtımı için çalışıyor. 5 dönümlük alanda üretimi yapılan çandır fasulyesinin hasadında konuşan Belediye Başkanı Cem Kotan, “Yüzlerce yıllık bu geleneği yaşatmaya ve bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konyaaltı Belediyesi, Yarbaşçandır mahallesindeki 5 dönümlük alanda üretimini yaptığı çandır fasulyesinin hasadını gerçekleştirdi. Coğrafi işaret başvuru süreci devam eden çandır fasulyesinin, 300 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Yüzlerce yıllık bu geleneği yaşatmaya ve bölge halkın yanında olmaya devam edeceğiz” diye kaydetti.

candir-fasulyesinin-hasat-zamani-5-20241010.jpeg

Konyaaltı Belediyesi, bölgenin kültürel mirası olan çandır fasulyesinin yaşatılması için yalnızca ekim ve hasat aşamalarında değil, aynı zamanda tanıtım ve pazarlama alanında da aktif rol alıyor.

candir-fasulyesinin-hasat-zamani-4-20241010.jpeg

Çandır fasulyesi ile ilgili düzenlenen şenlikler ve teşvik programları sayesinde, bölgedeki üreticiler kendilerini daha güçlü hissediyor ve geleneksel üretimi sürdürmek için motive oluyor. Çandır fasulyesinin tanıtımına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kotan, “ 300 yıllık mirasımızı yaşatmaya, üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

candir-fasulyesinin-hasat-zamani-2-20241010.jpeg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi