Annelerin Gözde Markasıydı: Ünlü Bebek Maması Üreticisi İflasın Eşiğinde

Annelerin Gözde Markasıydı: Ünlü Bebek Maması Üreticisi İflasın Eşiğinde
Pandemi sonrası başlayan iflas furyasına her geçen gün yeni şirketler eklenirken, son olarak mali darboğaza giren şirketlerin arasına bebek maması üreticisi Hünnap Gıda katıldı. Şirkete yönelik konkordato komiseri ataması yapılırken; hacizlere karşı koruma için de 3 aylık geçici mühlet kararı verildi.

Türkiye'de binlerce şirket, yaşanan ekonomik sıkıntılara daha fazla dayanamayarak iflas tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Bu durum son yıllarda tarihi seviyelere yükselirken, son iflas haberi ise özellikle bebek sahibi anneler tarafından tercih edilen Hünnap Gıda'dan geldi. Şirketin içine girdiği mali darboğazdan çıkabilmesi için konkordato komiseri atandı.

ÜRETTİĞİ BEBEK MAMALARI İLE BİLİNİYOR

Hünnap Gıda, birçok besleyici takviye gıda üretiminde bulunsa da, şirketin ismi birçok zincir markette raflarda yer alan bebek mamaları ile biliniyor. 10 yıl önce iş insanı Abdullah Sarı tarafından temelleri atılan şirket, market ve eczanelerde sattığı çok sayıda takviye gıda üretimi ile hızla büyürken, pandemi sonrası ekonomik olarak çöküşe geçti.

bebek3.webpKONKORDATO TALEBİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

İş insanı Abdullah Sarı’nın sahibi olduğu Hünnap İlaç ve Sağlık Şirketi ile Abdullah Sari Gıda AŞ konkordato talebi ile mahkemeye başvurdu.

Şirketin konkordato talep dilekçesinde, son dönemdeki ekonomik dalgalanmalar ve artan maliyetler nedeniyle mali darboğaza girdiği belirtildi.

Mahkeme tarafından atanan konkordato komiseri, Hünnap Gıda'nın mali durumunu inceleyecek ve alacaklılarla bir uzlaşma sağlanması için çalışmalar yürütecek. 3 aylık geçici mühlet kararı ise şirketin hacizlerden korunmasını sağlayacak.