Anne Olma Hayalini Elinden Aldı! Bakanlık Soruşturma Açmayınca Yurtdışına Kaçtı

Anne Olma Hayalini Elinden Aldı! Bakanlık Soruşturma Açmayınca Yurtdışına Kaçtı
Tüp bebek uzmanı Mustafa Acet, ameliyat etmeyeceği bir kadını ameliyat ederek onun anne olma umudunu yok etti. Sağlık Bakanlığı, 4 yıl boyunca soruşturma izni vermedi. Acet hakkında benzer suçlamalar bulunan başka kişiler tarafından da suç duyuruları yapıldı. Bu olayın ardından Acet, yurtdışına kaçtı.

M.K., çocuk sahibi olmak amacıyla tüp bebek tedavisine başlamak için Dr. Mustafa Acet'ten randevu aldı. Acet, M.K.'ye ameliyat olması gerektiğini belirterek 8 Mart 2018'de Oto Jinemet Hastanesi'nde ameliyatını gerçekleştirdi. Ancak M.K., bir süre sonra başka bir doktora gittiğinde, ameliyatın gereksiz olduğunu öğrenerek rahminin zarar gördüğünü fark etti. Bunun üzerine Mustafa Acet hakkında suç duyurusunda bulundu.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göe Adli Tıp Kurumu Yedinci İhtisas Kurulu'nun raporlarına göre, Dr. Acet'in kusurlu olduğu tespit edildi ve kendisi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sağlık Bakanlığı ise uzun bir süre sonra, 5 Şubat 2024'te Acet hakkında soruşturma izni verdi.

11.webp

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 10 Haziran 2024 tarihli iddianamede, Acet'in "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan cezalandırılması talep edildi, zira üzerine atılı suçlamaların yeterli şüphe oluşturduğu belirtildi.

Önceki haberlerde Acet'in, hatalı ameliyat iddialarıyla 73 ayrı soruşturma altında olduğu bildirilmişti. M.K.'nin avukatı Benay Çam, Acet'in ABD'den iadesi için gerekli hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.