Anne Bedriye Doku: Adalet aramaktan umudumu kestim

Anne Bedriye Doku: Adalet aramaktan umudumu kestim
2 yıldan fazladır kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesinin Tunceli Valiliği önünde 1 Ocak’tan bu yana oturma eylemi yapıyorlar. Anne Bedriye Doku, "Ben artık insanlardan adalet aramaktan umudumu kestim" dedi. Acılı anne, bir sokak köpeğinin yüzünü okşayıp "Sen söyle ey hayvan kızım nerede, Gülistan Doku nerede?" demesi yürekleri burktu.

Ferit Demir/Tunceli

Kızlarının kayboluşunun 2’inci yıl dönümünde, Tunceli Valiliği önünde oturma eylemi başlatan Gülistan Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ile ablası Aygül Doku eylemlerinin 14’üncü gününde açıklama yaptı.

ba082b20-2e52-4d77-bb17-054ad4d69b1a.jpg

Abla Aygül Doku, "Tunceli’de 2 yıldır sesimizi kimseye duyuramadık, kimse bizi duymadı duymak istemedi bu nedenle eylemimizi bundan sonra Ankara’ya giderek sürdüreceğiz ve Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemimizi devam ettireceğiz" dedi.

Abla Doku sözlerini şöyle sürdürdü; "14 gündür Tunceli Valiliği önünde oturma eylemi yapıyoruz. Biz artık normal bir vatandaş gibi haklarımızı bile rahat arayamıyoruz. Sabah savcılığa gitmek istedik ama polisler önümüzü kesti savcılığa gidemedik. Biz artık burada sisimizi duyuracak kimse bulamıyoruz. "Gülistan doku nerede?" diye sorduğumuzda cevap verecek kimseyi bulamıyoruz. Bu nedenle aile olarak oturma eylemimizi bundan sonra Ankara’da devam ettirme kararı aldık. 14 gündür burada dağa taşa sesleniyoruz sadece.”

d98446e6-54fb-40a7-8255-b9c3ab476805.jpg

Muhalefet liderleri ile görüşeceğiz

Abla Aygül Doku bundan sonra süreci Ankara’da devam ettireceklerini ve muhalefet partisi liderlerine de gideceklerini belirtti. Abla Doku, "İlk olarak Muhalefet liderleri ile görüşeceğiz. Daha sonra da Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemimizi sürdüreceğiz. Birkaç gün içinde Ankara’da olacağız. Tunceli’de derdimizi anlatacak kimse bulamıyoruz. Adliye Sarayı, Valilik insan dolu, her gün yanımızda birçok savcı hakim geçiyor ama aile burada var yok kimse ilgilenmiyor.” dedi.

bb4b9cc8-ed6e-4d97-b197-fb2bbecf39d7.jpg

Kriminal inceleme yapılmadı Rusça mesajlar Türkçe'ye çevrilmedi

Abla Aygül Doku, Gülistan Doku’nun erkek arkadaşının arabasının Gülistan’ın kaybolduğu günün sonrasında çamur içinde kaldığını ama araç üzerinde kiriminal inceleme yapılmadığını belirtti. Aynı zamanda mesajlarının Rusça'dan Türkçe'ye çevrilmediğini belirterek; "Zaynal Abarakov’un babasının aracı o gece çamur içine katmıştı. O çamur üzerinde kriminal inceleme yapılmadı bile. Oysa 21 yaşındaki bir genç kız kayıptı. Şüpheli olan Zaynal Abarakov ailesinin nereye gitmiş o toprak nerenin toprağı bir analiz bile yapılmamış. Dosyada bunlar yok.

2 yıldır Zaynal’ın telefonundaki mesajların çözülmesini bekliyoruz. Ne var o mesajlarda. İçişleri Bakanı bize telefondaki Rusça mesajlar Türkçe'ye çevrilecek dedi. Dosya savcımız bize özel hayatın gizliliği var çeviremeyiz dedi. Yani yapılması gereken hiçbir şey yapılmamış kimse hakkında soruşturma başlatılmamış" dedi.

3e1b3317-a26a-411e-b59b-6ef83b0701a9.jpg

Anne doku Meral Akşener’e seslendi

Anne Bedriye Doku 2 yılda umudunu yitirdiğini belirterek; "Gülistan kayıp olalı 2 yılı geçti üç yıla giriyor. Artık umudum kalmadı. Ben burada Meral Akşener’e sesleniyorum. Allah için bizim sesimizi duysun o da bir kadın ve anne. Beni iyi anlar. Kızım gençti öğrenciydi. Bizim çalmadığımız kapı kalmadı, kimse bize kapıyı açmıyor, kimse bu olayı çözmüyor. Meral Akşener bize yardım etsin" dedi.

İnsanlardan umudu kesilen anne sokak köpeğine yalvararak kızının akıbetini sordu

Anne Bedriye Doku, eylem yaptığı alanda gördüğü bir sokak köpeğinin yanına giderek yüzünü okşadı. Kürtçe olarak "Kimse bana Gülistan Doku nerede demiyor. Gülistan nerede, Gülistan nerede , Gülistan nerede, sen bana söyle Gülistan nerede, ya hayvan sen söyle Gülistan nerede" diyerek seslenmesi yürekleri burktu.