Anlattıklarıyla Ülkeyi Karıştırdı! ABD, Bu Türk'ün Sözleriyle Çalkalanıyor

Anlattıklarıyla Ülkeyi Karıştırdı! ABD, Bu Türk'ün Sözleriyle Çalkalanıyor
Meksika üzerinden ABD'ye kaçak şekilde giren bir Türk vatandaşı, sınırın bölgesinde yaptığı açıklamalar ile ülke gündemine oturdu. Ülkeye giriş yapabilmek için kartellere 10 bin dolar ödeme yaptığını belirten Türk vatandaşı, güvenlik önlemlerinin yetersizliği karşısında şaşkın olduğunu belirterek, Amerikan vatandaşlarının sınır güvenliği hakkındaki şikayetlerine hak verdiğini belirtti.

ABD, bir Türk vatandaşının Fox kanalına vermiş olduğu röportaj ile çalkalanıyor.

Meksika üzerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş yapan Muaz Çoban, Fox muhabiri Bill Melugin'e yapmış olduğu açıklamalarda başından geçenleri anlattı. Türkiye'den Meksika'ya geldiğini ve bir kartele kaçak geçiş için 10 bin dolar ödeme yaptığını aktaran Çoban, ABD sınırında gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

okurken-kaniniz-donacak-41.png"AMERİKAN VATANDAŞLARI HAKLI, BÖYLE SINIR KABUL EDİLEMEZ"

ABD sınırındaki güvenlik önlemlerinin yetersiz oluşu karşısında hayrete düştüğünü belirten Çoban, şu ifadeleri kullandı:

"Doğrusu Amerikan vatandaşları doğru söylüyor. Sınır konusunda kesinlikle haklılar. Bu ülkeye kimin giriş yaptığını bilmiyorlar. Tamam ben iyi bir insanım ancak her gelen iyi insan mı? Sınırdan geçenlerin katil ya da bir psikopat olmadığını kim garanti edebilir? Güvenlik yok. Hiçbir inceleme noktası yok. Normal olmayan insanları düşününce, bu durum ABD için büyük tehlike"

SÖZLERİ AMERİKAYI KARIŞTIRDI! SENATÖRLER AYAKLANDI

Çoban'ın sözlerini "Ülkeye kaçak giren bir Türk vatandaşı bile bu durumu fark edebiliyor" sözleriyle paylaşan ABD vatandaşları, söz konusu röportaja saatler içerisinde milyonlarca etkileşim verdi.

Türk vatandaşının sınırlar üzerine yaptığı röportajı çok sayıda Cumhuriyetçi Parti senatörü paylaşırken, duruma tepki gösteren parlamenterler Joe Biden'ı sınır ihlallerine izin verdiği için vatan hainliği ile suçladı.

"DEFALARCA KEZ BAŞVURU YAPTI ANCAK KABUL EDİLMEDİ"

Söz konusu paylaşımda, ABD'nin göçmen kabul politikasına ilişkin eleştirel ifadeler paylaşan kullanıcılar, Çoban'ın akıcı bir İngilizceye sahip olduğunu ve parasının bulunduğunu belirterek, ülkeye neden yasal yollarla gelmediğini sorguladı.

Röportajı yapan gazeteci Bill Melugin, kamera arkasında kendisi ile bu konuda konuştuğunu belirterek, Çoban'ın vize başvurularının defalarca kez reddedildiğini, bu yüzden yasa dışı yollara başvurduğunu ve durumu görünce şaşkınlığını gizleyemediğini aktardı.