Ankara'da sığınmacılarla mahalleli kavgasında 1 yurttaş yaşamını yitirdi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde mahalle sakinleri ile sığınmacılar arasındaki bıçaklı kavgada 1 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi, 1 Türk vatandaşı da yaralandı. Gece saatlerinde 100 kişilik grup, yabancılara ait işyerlerine zarar verdi. Polis, mahalle sakinlerini güçlükle yatıştırdı.

Olay, dün akşam saatlerinde Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta meydana geldi. İki grup arasında  kavga çıktı. Yabancı uyruklu Y.A, yanında bulunan bıçakla, Emirhan Yalçın (18) ve Ali Yasin Güler'i yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı.  

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Emirhan Yalçın, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ali Yasin Güler de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu kritik olan Yalçın, sabaha karşı yaşamını yitirdi. Güler'in ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Özdağ: Yeter artık 

Yalçın'ın ölümünü İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Twitter hesabından duyurdu. Özdağ, "Ankara Önder mahallesinde dün gece Suriyeli katiller tarafından bıçaklanan Emirhan Yalçın (18) hayatını kaybetmiştir.Ali Yasin Güler ağır yaralıdır.Türk halkının çocukları korumaya çalıştıkları Suriyeliler tarafından katledilmektedir.Türk halkı artık sessiz kalmayacak.YETER ARTIK" mesajını paylaştı. 

 

Polis ekipleri güçlükle yatıştırdı

Mahalle sakinleri, olayın yaşandığı parkta toplanarak tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişi, yabancılara ait iş yerleri ve araçlarına zarar verdi. Polis ekipleri, olayları güçlükle yatıştırdı. Ardından olay yerine gelen Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla mahalle sakinleriyle görüşerek, evlerine dönmeleri konusunda ikna etti.

 

Kaynak:DHA

Etiketler :