Ankara'da köpek katliamını protesto edenlere gözaltı

Kocaeli'de kameralara yansıyan köpek katliamı Ankara'da protesto edildi. AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen bazı protestocular gözaltına alındı.

AKP tarafından hazırlanan katliam yasası, Türkiye'nin bir çok noktasında hayvanların vahşi yöntemler ile katledilmesine neden oluyor. Son olarak bugün Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yurttaşlar tarafından ortaya çıkarılan bir skandal adeta infial yarattı.

kopek.png

Gebze'de çoğunluğu köpek olan, aralarında kedi ve bir karganın yer aldığı yaklaşık 50 hayvan ölü olarak bulundu. Çöp konteynerine atılan hayvanlar, ülkede büyük tepki topladı. Hayvanların katledilmesi Ankara'da protesto edilmek istendi.

protesto.jpg

PROTESTOYA GÖZALTI

AKP İl Başkanlığı'na giderek basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Protesto esnasında bazı yurttaşlar polis tarafından gözaltına alındı.

Türkiye İşçi Partisi Ankara Örgütü'nden gözaltılara ilişkin açıklama geldi. Örgüt, gözaltına alınanlar arasında Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy’un da olduğunu açıkladı.

TİP Ankara Örgütü, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Gebze Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hayvan katliamına karşı AKP Ankara İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen yaşam hakkı savunucuları gözaltına alındı.

Aralarında yoldaşlarımızın da bulunduğu gözaltılar derhal serbest bırakılsın"

tip.png

Kaynak:halktv.com.tr