Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerden Ankara'da eylem

Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerden Ankara'da eylem
Atama yapılmasını isteyen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler, sosyal medyada yaptıkları çağrılara cevap bulamayınca eylem yapma kararı aldı.

Seçim öncesi atama yapılmasını büyük umutlarla bekleyen mühendis ve veteriner hekimler, sosyal medyada yaptıkları çağrılar yanıtsız kalınca büyük hayal kırıklığı yaşadı. Beklenen atamanın yapılmaması, atama yapıldığı zamanlarda ise çok düşük sayılarda alım yapılması her yıl binlerce mezunun açıkta kalmasına sebep oluyor.

whatsapp-image-2023-04-14-at-2-53-01-pm.jpeg

Atama bekleyen mühendis ve veteriner hekimler, bugün Ankara Ulus Meydan'ında toplanarak eylem yaptı.

Ulus meydanında 'Tüm tarım el ele atama nerede', 'Kamuya yük olmaya değil güç katmaya geliyoruz' yazılı pankartlarla seslerini duyurmaya çalışan mezunlar şunları ifade etti:

"Tarımsız bir ülke ayakta kalamaz. Ülkemizde yaşanan doğal afetler ve ülkemizin jeopolitik konumu gereği önemi göz önüne alındığında böyle bir yüzyılda üretimin önemi gözler önüne serilmişken ve ülkemizde yaşanan hayvan hastalıklarının artışı ve gıda ürünlerinin üretim yetersizliği fiyat artışına yansımışken bu uğurda görev yapmaya hazır binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekim ülkemize hizmet etmeye her daim hazırdır. Bu konuda sessiz kalınması vatanın toprağını seven ve hizmet etmek için çabalayan bizleri derinden üzüyor ve etkiliyor. Haklı olarak Ziraat Mühendisleri 15 bin atama, Veteriner hekim için ise 5 bin atama talebinde bulunuyoruz ve sonuç alana kadar da vazgeçmeyeceğimizi bildiririz. "

Etiketler :