Ankara’da 1 Mayıs açıklaması sonrası Sol Parti üyelerine müdahale

Ankara'da 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yapılan açıklamanın ardından polis Sol Parti üyelerine müdahalede bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İç Anadolu Bölge Temsilciliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyonu, Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO)ile Ankara Tabip Odası’nın (ATO) çağrısıyla Sakarya Caddesi’nde "Umut Yan Yana" sloganıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı açıklaması gerçekleştirdi.

Ankara'da 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yapılan açıklamanın ardından polis müdahalesi yaşandı. SOL Parti'den yapılan açıklamada polisin kitlenin içine girerek hakaretlerle provokasyon yarattığını ve daha sonra müdahale ettiği ifade edildi. 

Basın açıklamasının hemen ardından bir polisin, "Uzaklaşın hadi lan" ifadesi üzerine tartışma ve arbede çıktı. SOL Parti, yaptığı ilk açıklamada, "Ankara'da 1 Mayıs açıklaması sonrasında polis SOL Parti'ye saldırdı. Pek çok arkadaşımız yaralandı" ifadesi kullanıldı. 

SOL Parti'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle oldu: 

Bugün Ankara’da, 1 Mayıs açıklaması polis ablukasında yapılabildi. Açıklamanın tamamlanmasının ardından polis SOL Parti’ye karşı bir provokasyon gerçekleştirildi.

Dağılma sırasında, sivil bir polis ‘amirim karıştırayım mı’ dedikten sonra; onlarca sivil polis Parti kortejimizin içine girerek küfürlerle saldırmaya başladı. Sivil polislerin provokasyonunun ardından çevik kuvvet gaz, plastik mermiyle Parti üyelerimizi doğrudan hedef aldı.

Parti binamıza kadar onlarca sivil polisin saldırısı defalarca kez devam etti. Saldırısı sonucunda pek çok arkadaşımız yaralanırken, 2 Parti üyemiz başlarına vurulan telsiz darbeleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Partimize yönelik bu özel provakasyon ve saldırıyı kınıyoruz. Bu provokasyonu yapan sivil polisleri görüntülerle deşifre edeceğiz.

SOL Parti’ye saldıranlar bilsin ki bu karanlık düzeninize, zorbalığınıza, baskılarınıza asla teslim olmayacağız! Faşizmi Yeneceğiz!

Tüm halkımızı 1 Mayıs’ta bulundukları her yeri 1 Mayıs meydanına çevirerek, faşizme ve gericiliğe hak ettiği cevabı vermeye çağırıyoruz.

Etiketler :