Ankara TUSAŞ’ta terör saldırısı. 5 şehit 22 yaralı

Ankara TUSAŞ’a terör örgütü PKK saldırı düzenledi. Beş kişi şehit oldu. 22 kişi yaralandı. Yararıların yedisi özel harekat polisi. İki terörist etkisiz hale getirildi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi. Bölgede iki patlama ve silah sesleri duyulduğu aktarıldı. Meydana gelen terör saldırısının akademi kapısından gerçekleştirildiği belirtildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi.

TAHLİYE BAŞLADI

Halk TV'den Sibel Mazrek, olay yerinden aktardı. Mazrek, tahliyelerin başladığını bildirdi. İçeriden çıkan bir TUSAŞ çalışını, "Sizin bildiğinizden daha fazlasını bilmiyoruz" dedi.

LİSE ÖĞRENCİLERİ DE İÇERİDE

TAKSİCİ DE ŞEHİT EDİLDİ

yeni-proje1.jpg

NİZAMİYE KAPISININ ÖNÜNDE MEYDANA GELDİ

İddialara göre, bir canlı bombanın, personelin nizamiye kapısının önüne geldiği ve kendisini patlattığı, görevlilerin dur ihtarına uymayarak koşmaya başladığı, bu sırada, teröristin saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir yaralının ambulans helikopterle Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN" AÇIKLAMASI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerini kaydetti.

whatsapp-image-2024-10-23-at-16-06-03.jpeg

PERSONEL SIĞINAKLARA GÖNDERİLDİ

Saldırı sırasında personeller sığınağa gönderildi.

whatsapp-image-2024-10-23-at-16-27-37.jpeg

ALİ YERLİKAYA "TERÖR SALDIRISI" DEDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara TUSAŞ’ta meydana gelen patlamanın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama gerçekleştirdi. Yerlikaya, açıklamasında, ”Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahraman kazantesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.” ifadelerini kaydetti. Kamuoyunun gelişmelerden bilgilendirileceğini ifade eden Yerlikaya, “Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.” ifadesini kullandı.

ali.png

SALDIRGANLARIN BİRİNİN KADIN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Saldırıyı biri kadın 2 terörist öldürüldü.

whatsapp-image-2024-10-23-at-16-51-21-001.jpeg

TERÖRİSTİN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI!

Erkek terörist, güvenlik kamerasına da böyle yansıdı.

whatsapp-image-2024-10-23-at-16-45-29.jpeg

whatsapp-image-2024-10-23-at-16-48-49.jpeg

TUSAŞ'IN İÇİNDEN İLK GÖRÜNTÜ GELDİ

Terör saldırısının gerçekleştirildiği TUSAŞ'ın içinden ilk görüntü ortaya çıktı. Tesiste bulunan personellerin sığınaklara yönlendirildiği ifade edildi.

whatsapp-image-2024-10-23-at-17-07-58-1.jpeg

ÖZEL TİM TUSAŞ’A GİRDİ!

TUSAŞ'a gerçekleştirilen terör saldırısının sonrasında Özel Hareket ve Jandarma olay yerine sevk edildi.

ozel-tim.png

YERLİKAYA’DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: 4 ŞEHİT 14 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gerçekleşen terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından yeni bir açıklama gerçekleştirdi. 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Yerlikaya, “Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.

yerlikaya-son.png

YILMAZ TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine teröristlerin saldırısının sonrasında, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada konuya ilişkin 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı.

tunc.webp

TERÖR SALDIRISININ ARDINDAN DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA

TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısının ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM’de bir açıklama gerçekleştirdi. Temelli, yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüz. Yine insanlarımız öldü. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Zamanlaması manidardır. Provakasyon her tarafından belli olmaktadır." ifadelerini kaydetti.

whatsapp-image-2024-10-23-at-16-50-20-001.jpeg

TERÖR SALDIRISININ ARDINDAN İNTERNET YAVAŞLADI

Meydana gelen terör saldırısının ardından internetin yavaşladığı fark edildi. Yurttaşlar, sosyal medya hesaplarına erişim sağlayamazken internette bant daraltması yapıldığı ileri sürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, BERİCS toplantısı için gittiği Kazan’da, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu saldırıyı kınadığını belirten Erdoğan, “4 şehidimiz var” ifadesini kaydetti.

YERLİKAYA’DAN SON AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısına ilişkin yeni bir açıklama gerçekleştirdi. Saldırının 15.26’da düzenlendiğini belirten Yerlikaya, “Biri kadın biri erkek olmak üzere iki terörist etkisiz hale getirilmiştir. “ ifadelerini kaydetti ve yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğunu iletti.

TERÖRİST PKK'LI ÇIKTI

TUSAŞ'a terör saldırısı düzenlendi. Saldırının terör örgütü PKK tarafından yapıldığı öğrenildi. Etkisiz hale getirilen erkek teröristin 1992 doğumu ve Şırnak'a kayıtlı olduğu belirlendi. Terörist, terör örgütü PKK'ya 2016'da katıldığı tespit edildi.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

whatsapp-image-2024-10-23-at-16-51-21.jpeg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi