Altındağ'da neler oluyor: Tüm işyerleri kapalı, 2 bina tahliye edildi

Altındağ'da neler oluyor: Tüm işyerleri kapalı, 2 bina tahliye edildi
Ankara Altındağ'da Suriyeli bir grup ile çıkan kavgada kalbinden bıçaklandıktan sonra hayatını kaybeden Emirhan Yalçın'ın cenazesinin ardından mahallede toplanan kalabalık, Suriyelilere ait işyeri, ev ve araçları tahrip etti. halktv.com.tr muhabiri Nazlıcan Ermiş, Battalgazi Mahallesi'nden izlenimleri aktardı.

NAZLICAN ERMİŞ

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Battalgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir grup ile mahalleliler arasında çıkan kavgada Emirhan Yalçın adlı gencin hayatını kaybetmesinin ertesi günü olaylar durulsa da sokaklarda tedirginlik devam ediyor. 

Dün akşam Emirhan Yalçın'ın cenazesinin kaldırılmasıyla birlikte öfkeli kalabalığın, Suriyelilere ait işyeri, ev ve araçları tahrip etmesinin izlerini mahallede görmek mümkün.  Ankara'nın farklı ilçesinden gelen çok sayıda polis ve bekçi ekipleri mahallede devriye geziyor. Suriyelilerin yaşadığı belirtilen evlerin cam ve balkonlarında Türk Bayrağı asılı. 

'Yıkın ama yağmalamayın'

Akşam yaşanan olaylara ilişkin konuşan bir mahalleli, olayları engellemeye çalışan polislerden birinin öfkeli kalabalığa, "Yıkın ama yağmalamayın" dediğini belirtti. 

kirikcam2.jpg

Öte yandan mahallenin girişinden itibaren, çeşitli bölgelerine dağılmış çok sayıda polis ve çevik kuvvetin yanı sıra, farklı noktalarda otobüs içerisinde bekleyen ayrıca ekipler de bulunuyor. 

toma.jpg

Tüm işyerleri kapalı

Mahallede dün akşam yaşanan olaylardan sonra bugün hiçbir işyeri açık değil. Mahalleli, yaşanan olaylardan sonra polisin Türk ve Suriyelilere ait bütün işyerlerinin açılmasına izin vermediği belirtti. Mahallede bulunan zincir marketler de kapalı. 

'Olaylar bir hafta kadar sürer'

Uzun yıllardır Battalgazi Mahallesi'nde yaşadığını söyleyen bir yurttaş olay gününe ilişkin, "2 gün önce akşam 21.30 sıralarında Suriyeli bir grubun parktaki elektrik direklerine zarar vermelerine müdahale eden gençler arasında bir münakaşa yaşanmış. Münakaşanın ardından gençlerden biri kalbinden, diğeri ise baldırından bıçaklanmış. Kalbinden bıçaklanan Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesinin ardından mahallede olaylar yaşandı" dedi.

Olayların büyüdüğünü belirten mahalleli şöyle konuştu:

"'Suriyelileri istemiyoruz' diyerek evlere, iş yerlerine yönelik olaylar yaşandı. Daha önce de böyle şeyler yaşanmıştı ancak bu kadar büyümemişti. Olayların 1 hafta kadar süreceğini tahmin ediyorum. İnsanlar işte oldukları için gündüzleri bir şey olmuyor, akşamları sıkıntı oluyor. 

'2 binadaki Suriyeliler tahliye edildi'

Bir başka mahalleli ise Emirhan Yalçın'ı bıçakladığı belirtilen Suriyeli mültecinin yaşadığı bina ve yan binada yaşayan tüm Suriyelilerin mahalleden polis eşliğinde tahliye edildiğini söyledi.

Benzer bir olayın 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi de yaşandığını belirten mahalleli, "Olay bu kadar büyümemişti" diye konuştu. 

Ankara'nın farklı bölgelerinden gelenler olmuş

Suriye'de savaş başladığından bu yana mahallelerine gelişlerin devam ettiğini belirten bir esnaf ise, "Altındağ'ın 65 bin nüfusu var 48 bini Suriyeli" dedi. Dün akşam yaşanan olaylardaki öfkeli kalabalığın sadece mahalleli olmadığını ifade eden esnaf, "Mamak'tan, Sincan'dan, Yenimahalle'den gelenler vardı" diye konuştu. 

Issız bir mahalle 

Mahallede dışarıda çok az sayıda insan varken, gördüğümüz Suriyeliler ise konuşmak istemedi.

whatsapp-image-2021-08-12-at-12-00-14.jpg