Altın fiyatları uçuşa geçti! Rekor fiyatlar üst üste geliyor... Gram altın fiyatı 1200 TL'yi solladı!

Altın fiyatları uçuşa geçti! Rekor fiyatlar üst üste geliyor... Gram altın fiyatı 1200 TL'yi solladı!
ABD’nin en büyük 16’ncı bankası Silikon Vadisi Bankası’nın (SVB) iflası piyasalardaki dengeler, altın lehine değişti. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar bu defa yukarı yönlü oldu. Hareketlenen altın fiyatları ile birlikte ONS altın fiyatı 1960 doları arkasında bıraktı. 2023 yılının rekorunu kıran altın fiyatları 11 ayın ardından rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor.

Birkaç gün öncesine kadar Fed’in 50 baz puanlık faiz artışı masaya yatırılırken ABD bankacılık sektöründen gelen iflas haberleriyle birlikte faizlerin yönü soru işaretine dönüştü. ABD’de varlık sınıflandırmasında en büyük 16’ncı banka olan SVB’nin ifl ası piyasalardaki dengeleri altın lehine değiştirdi.

ABD'de bankaların iflas etmesiyle birlikte yatırımcılar altına yönelimde bulundu. FED faiz kararı ile birlikte açıklamalar bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Yılı 2.000 doların üzerinde kapatır

Ons altında fiyatlamalar 1.900- 1.930 seviyesinden devam ederken 1.905, 1.895 ve 1.880 seviyeleri kısa vadeli destek bölgeleri olarak izleniyor. Yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 1.940 ve 1.955 seviyeleri direnç konumunda.

* Citigroup’tan 2023 için yeni bir altın tahmini yapıldı. Amerikan finans kuruluşu altın fiyatı tahminini yüzde 3,8 artırarak 1.900 dolar/ons seviyesine yükseltti.

* Natixis, ortalama fiyatı tahminini ons başına 1.790 dolar olan ilk 2023 tahmininden 1.830 dolara yükseltti.

ALTIN YENİDEN ŞAHLANDI

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar giderek hız kazanıyor. Her geçen gün daha da hızlı dalgalanan altın fiyatları ABD'de 3 bankanın iflas etmesi ile birlikte rekora koştu. Bankacılık sektöründe yaşanan kriz ile birlikte bu krizin Avrupa'ya sıçrayacağı endişesiyle birlikte yatırımcılar altın yatırımına doğru harekete geçti.

ABD Merkez Bankası FED tarafından enflasyonu baskılamak amacıyla şahin politikalar kapsamında yüksek faiz artırımı beklentileri yaşanan bankacılık krizi ile birlikte güvercin para politikasına dair beklentilere yer açtı.

alta.webp

Bu durumdan ise altın yatırımcıları karlı çıktı. Altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte ONS altın fiyatı 1960 dolar seviyelerine kadar yükselme kaydetti. Yaşanan yükseliş ile birlikte yatırımcıları mutluluktan havaya uçuran rakamlar gündemi derinden sarstı.

ALTIN FİYATLARI REKOR KIRDI

Altın fiyatlarında yaşanan büyük değişim ile birlikte yeni rekora imza atıldı. ONS altın fiyatının 1960 dolar seviyelerine yükselmesiyle birlikte fiyatlar son 11 ayın en yüksek verilerine kadar ilerledi. Altın fiyatlarında ön plana çıkan dalgalanma fırtınası ile birlikte gram altın fiyatları şahlandı.

altinn.webp

1.200 TL'ye kadar çıkan gram altın fiyatı tüm zamanların zirvesinde yer aldı. ONS altın fiyatları son olarak 19 Nisan 2022 tarihinde bu seviyeleri aşmıştı. Fakat son gram altın fiyatının zirvesi ise 1.185 TL olarak görülürken yeni rekor ile birlikte 1.200 TL'ye kadar yükselme kaydetti.

alto.jpeg