Almanya Yasemin'in peşinde: 8 milyon euro ile kaçtı

Almanya Yasemin'in peşinde: 8 milyon euro ile kaçtı
28 yaşındaki Yasemin Gündoğan, Almanya'da çalıştığı şirketten 8 milyon euro çelerek ortadan kayboldu. 8 milyon euro tutarında banknotun hacminin büyüklüğü göz önüne alındığında, taşınması için büyükçe bir bir kamyonet gerektiği ortaya çıkıyor. Bu durumda Yasemin Gündoğan'ın geniş bir ekipten yardım aldığı kuşkusu ortaya çıkıyor.

Yasemin Gündoğan, Bremen’deki nakit para dağıtım şirketi Loomis’te çalışıyordu. Yasemin’in görevi paketlenmiş banknotları, ATM’lere takılacak para kasetlerine yerleştirmekti.  Ama son seferinde yerleştirmesi gereken parayı bir şekilde çaldı. 

'Kiralanan ve çalıntı olduğu anlaşılan araçla kaçtı'

Hürriyet'in Alman basınından aktardığına göre, Yasemin’in 21 Mayıs’ta, banknotları para kasetleri yerine çantalara yerleştirip, çöp arabasıyla konteynıra çıkardığı, Berlin’de kiralanan ve çalıntı olduğu anlaşılan bir araçla kaçtığı iddia edildi.

Yasemin Gündoğan’ın çalışma arkadaşları dört gün sonra para kasetlerini ATM’ye yerleştirmeye kalktığında boş olduklarını fark etti. Hırsızlığın neden bu kadar geç ortaya çıktığı açıklık kazanmadı.

'Polis halktan yardım istedi'

Polis ise önceki gün açıklama yaparak Yasemin Gündoğan’ın bulunması için halktan yardım istedi. Gündoğan ile işbirliği yaptığı şüphesiyle bir kişi yakalandı. 

 

Etiketler :