Almanya ile Çerkes polemiği

Almanya ile Çerkes polemiği
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Deutsche Welle'de yer alan 'Türkiye'de yaşayan Çerkesler' haberine tepki gösterdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'de yer alan, 'Türkiye'de yaşayan Çerkesler ve Osmanlı İmparatorluğu'na göç hikayeleri' haberindeki ifadelere tepki gösterdi.

Çelik, Twitter'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çerkes kardeşlerimiz Alman DW kanalının mesnetsiz iddialarını reddettiler. Sözde haber adı altında ifade edilen provokatif iddiaları 'Türkiye aleyhine iddialar' olarak nitelendirerek gereken cevabı verdiler.

Türkiye aleyhine iddialar söz konusu olduğunda, 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli birlik ve beraberliği aleyhine tüm oluşumların karşısındayız.' diyen Çerkes kardeşlerimiz her türlü fitneye karşı her zaman en güçlü duruşu ortaya koyuyorlar.

Nerden ve ne şekilde gelirse gelsin her türlü fitne siyaseti ve fitne haberciliği Çerkes kardeşlerimizden her zaman “Biz Çerkesiz Bizden Hain Çıkmaz” çıkmaz cevabını almıştır ve alacaktır. Çerkes kardeşlerimiz varolsun. Birliğimiz ebedi olsun…"

Çelik'in tepki gösterdiği ifade nedir?

Haberde, "Dünyada en fazla Çerkes nüfusu Türkiye'dedir ve maalesef en büyük asimilasyon da Türkiye'dedir" ifadesi yer alıyordu.