Almanya harekete geçti: Resmi insan kaçaklığıyla gelenleri sınır dışı etmeye başladı

Almanya harekete geçti: Resmi insan kaçaklığıyla gelenleri sınır dışı etmeye başladı
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi'ndeki olayın fark edilmesiyle ortaya çıkan 'gri pasaport' skandalında önemli bir gelişme yaşandı. Almanya, gri pasaportla ülkeye girenleri sınır dışı etmeye başladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı, Türkiye'den ‘vize gerekmeyen hizmete özel’ gri pasaportla Almanya'ya gruplar halinde insanların götürülmesi olayında, “Rüşvet ve uluslararası insan ticareti soruşturması yapıyoruz. Türkiye’den bilgileri aldık, sınır dışılar başladı” açıklaması yaptı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre Sol Partili milletvekili Gökay Akbulut'un, “Medyada, bazı kesimlerin gri pasaportla adam kaçırdığı ve bir organizasyonun bu işin arkasında olduğu bilgileri yer alıyor. Bununla ilgili herhangi bir araştırmanız var mı?“ sorusuna cevap geldi.

Bakanlık açıklamasında, “Bu Hizmet Pasaportları'nın Türkiye'den haksız yere alınmasında bir rüşvet çarkının döndüğünü tahmin ediyoruz. Sınırlardaki polis ya da gümrük kontrollerinde, seyahat amaçlarında şüphe görülenleri derhal sınır dışı etmeye başladık. Federal Alman Polisi, bu yılın başından beri bu konuda dikkatli olunması konusunda uyarıldı ve kendilerine bilgi verildi“ denildi.

Uluslararası insan kaçakçılığı soruşturması

Açıklamada, bu yolla Almanya'ya kaç kişinin geldiğinin henüz tespit edilemediği belirtilirken, “Uluslararası insan kaçakçılığı için kullanılan- Einschleusen” tabirine yer verildi. Açıklamada, ''Federal polis, Ocak 2021'den itibaren, Türk emniyeti ile yakın bilgi alışverişine girmiş ve 25 Ocak'ta, Bayvera'nın Yukarı Pfalz Bölgesi Başsavcılığı tarafından, uluslararası insan kaçakçılığı şüphesi ile bir soruşturma başlatılmıştır. Bununla ilgili ayrıntılı bilgiler, soruşturma makamlarının elindedir'' denildi.

Etiketler :