Ali İsmail Korkmaz 8 yıl önce bugün yaşamını yitirdi

Ali İsmail Korkmaz 8 yıl önce bugün yaşamını yitirdi
Eskişehir’deki Gezi direnişi sırasında aralarında polislerin de olduğu grup tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz 2013'te yaşam mücadelesini yitirmişti. Korkmaz, ölümünün 8. yılında da unutulmadı.

2013 yılında, 19 yaşındayken katledilen Ali İsmail Korkmaz, öldürülmeseydi bugün 27 yaşında olacaktı. Ali İsmail'in, düşlerindeki dünyayı hayata geçirmek için ailesi tarafından kurulan ALİKEV, Ali İsmail'in katledilişinin 8. yılında, Covid-19 sebebiyle online etkinliklerle anacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'deki Yunusemre Caddesi’nde girdiği bir ara sokakta dövülerek yaralanan ve 10 Temmuz 2013'te tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ı, sosyal medya paylaşımı ile andı. Kılıçdaroğlu, şu mesajı verdi:

"Karanlık bir sokakta, 19 yaşında bir gencimiz öldürüldü. Gezi’de katledilen çocuklarımızın hesabını elbet soracağız. Ali İsmail hep aklımdasın”

 

Ali İsmail için, sosyal medyada bir paylaşım da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı. İmamoğlu, "Yüreğinde iyilik, düşlerinde özgür bir dünya vardı. Ruhun şad olsun güzel çocuk" dedi. 

 

 

Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmayı amaçlayan ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini paylaşan tüm gençleri etkinliklere davet ediyor.

Ali İsmail Korkmaz Anması
10 Temmuz Cumartesi
Saat: 20:30
Korkmaz Ailesi & Cem Erdost İleri Trio Konseri

“Neden Konuşamıyoruz?”
Gençlik ve İfade Özgürlüğü Atölyesi*
12 Temmuz Pazartesi
Saat:21:00
Moderatör: Elif Okan Gezmiş – Klinik Psikolog

Etiketler :