Alevilere Meclis'te polis engeli: İki kurum yöneticisi hastanede

Alevi kurumları, torba yasadaki 'Alevilik' düzenlemesine ilişkin "Alevilik torbaya sığmaz" diyerek Meclis önünde yürüyerek yapmak istedikleri açıklamaya polis müdahale etmiş ve açıklama Meclis Parkı'nda gerçekleşmişti. Açıklamanın ardından Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat hastaneye kaldırıldı.

AKP'nin Alevilere ve cemevlerine yönelik açılımlarının yer aldığı torba kanun teklifine tepki göstermek için TBMM önünde yürüyüş gerçekleştirmek isteyen Alevi yurttaşlara polis müdahale etti.

Müdahalede biber gazı kullanılırken, açıklama Meclis Parkı'nda gerçekleşti. Burada açıklamayı Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat okudu.

Açıklamanın ardından Meclis'te fenalaşan Celal Fırat ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez hastaneye kaldırıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Örgütlenme Sekreteri Ezgi Türkyılmaz, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklama ile Geçmez ve Fırat'ın durumunu anlattı.

Türkyılmaz, Geçmez'in tansiyonunda yükselme ve biber gazına bağlı kalp spazmı olabileceğini söylediklerini ifade ederek, "Kolundan darbede almış. Celal Fırat dedenin ise karın boşluğunda bir darbe var. Meclis hastanesinde doktor dalakta yırtılma gördü. O yüzden Şehir Hastanesine kanama ve hayati risk olabilir diye sevk etti. Celal Fırat dede açıklama sırasında bir şey hissetmemiş, Meclis'e geldiğimizde fenalaştı.

Bahçelievler Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Emre Bektaş canımız ise başındaki darbe dolayısıyla İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildi" dedi.

Kaynak:halktv.com.tr