Aldığı 250 bin doları iç etmek için resmen film senaryosu yazmış!

İş yerine ait 250 bin doları döviz bürosundan aldıktan sonra "arabayla kaza yaptım, otomobilden çalındı" diyerek dolandırıcılık yapan Hacı B.K. (31) yakalandı. Güvenlik kameraları, Hacı B.K.'nın kazadan önce parayı kardeşi Serkan K. (26) ile buluşarak ona verdiğini ortaya çıkardı. İkili tutuklanırken, evde bulunan 210 bin dolar ise sahibine geri iade edildi.

Fatih'te, çalıştığı iş yerine ait 250 bin doları döviz bürosundan aldıktan sonra "arabayla kaza yaptım, çantam çalındı" diyerek dolandırıcılık yapan Hacı B.K. (31) güvenlik kameraları sayesinde yakalandı. Olay, 17 Ağustos’ta Kapalıçarşı’da meydana geldi. Hacı B.K., Vatan Caddesi'nde kaza yaptığını, bilincinin kapalı olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını belirtti. Polise verdiği ifadede, Kahramanmaraş'taki bir firma sahibinin yönlendirmesiyle parayı aldığını ve Zeytinburnu'ndaki bir tekstil firmasına bırakmayı planladığını söyledi.

GÜVENLİK KAMERALARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Hacı B.K.’nın ifadesindeki çelişkiler üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan güvenlik kamera incelemelerinde, Hacı B.K.’nın kaza öncesi Nuri Osmaniye Camii tuvaletinde kardeşiyle buluştuğu ve bu sırada bel kısmında bir şişkinlik olduğu tespit edildi. Kaza anında ise Hacı B.K.'nın direksiyonu kırarak karşı şeride geçtiği görüldü.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Hacı B.K., Esenyurt'ta tuvalette buluştuğu kardeşi Serkan K. (26) ile birlikte dolandırıcılık planı yaptıklarını kabul etti. Paranın bir kısmını harcayan Hacı B.K., kalanını ise Serkan K.'ya teslim etti. Yapılan aramada, Serkan K.’nın evinde çalınan paranın 210 bin doları bulundu.

KARDEŞLER TUTUKLANDI

Polisteki işlemleri tamamlanan Hacı B.K. ve Serkan K., adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Olay, dolandırıcılık yöntemleriyle dikkat çekerken, güvenlik kameralarının önemi bir kez daha ortaya kondu. 210 bin dolar, sahibine geri verildi.

istanbul-fatihte-250-bin-dolarlik-hirs-401835-111569.jpg

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)

Etiketler :