Önce Bahçeli'yle ardından Çakıcı'yla görüştüler

Önce Bahçeli'yle ardından Çakıcı'yla görüştüler
Esad'ın normalleşme şartı olarak sunduğu "silahlı örgütlerin ülke dışına çıkması" gündemdeyken ÖSO komutanları Alaattin Çakıcı'nın yatında fotoğraf verdi. Komutanlar dün de MHP lideri Bahçeli'yle görüşmüştü.

Türkiye'ye gelen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları Seyf Bolat ve Muhammet Cesim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldikten sonra organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'yı ziyaret etti.

Söz konusu görüşmeler Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a görüşme çağrıları yaptığı dönemde gerçekleşirken Çakıcı'nın paylaştığı ziyaret fotoğrafında, masada duran 'kama' dikkati çekti.

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme tartışmaları sürerken Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) komutanları ile bir araya geldi. Çakıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “ÖSO Hamza Özel Kuvvetleri Komutanı Seyf Bolat ve Süleyman Şah Genel Komutanı Muhammet Cesim ziyaretime geldiler.

alaattin-cakici.jpg

Tüm Dünyadaki Türkmenlerin haklı davalarında yanında durmak Türkiye ve Dünya Türklerinin asli görevidir. Rabbimin rahmeti inananların üzerine olsun” ifadelerini kullandı.

Çakıcı'nın özel yatına yapılan ziyarete ilişkin fotoğrafta, yemek masasında bir de kama yer aldığı görüldü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da Suriye’deki muhaliflere desteğimiz sürecek açıklaması dikkat çekmişti. Buna karşı Esad ise görüşme teklifleri için Türkiye’nin sınırları içinde yer alan gruplara desteğini kesmesini ve askerlerini Suriye’den çekmesini istemişti.