Akşener'den sert çıkış: Terör üyeliği ile yargılanmalılar

Akşener'den sert çıkış: Terör üyeliği ile yargılanmalılar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yanan ormanların yerine bir santim bile beton yapılmaması gerektiğini belirterek, sebep olanlara ilişkin "Terör üyeliği ile yargılanmalılar" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınları nedeniyle kurulan Gündoğdu Mahallesi'ndeki koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulundu. Akşener, Türkiye'de son günlerde yaşanan orman yangınlarının kundaklama olup olmadığının araştırılarak, kamuoyuna bilgi verilmesi gerektiğini söyledi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'den brifing aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Akşener, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

'Terör üyeliği ile yargılanmalıdırlar'

Akşener, yanan ormanların yerine de bir santim bile beton yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Yangın olaylarının çıkış sebebinin de bir an evvel araştırılması gerektiğini belirten Akşener, "Bu yangınlarda kundaklayanlar var ise derhal kundaklama olup olmadığına bakılmalı, bu konuda kanaat varsa derhal kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bu konuda şeffaf olunmalıdır. Orman yangınlarına sebep olan ya da olacaklarla ilgili derhal arkadaşlarımız kanun teklifi verecekler, terör üyeliği ile yargılanmalıdırlar."

 

Etiketler :