Akşener'den Erdoğan'a gönderme: 144 liralık Medine hurmasını paylaştı

Akşener'den Erdoğan'a gönderme: 144 liralık Medine hurmasını paylaştı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'şifa' diyerek yediği uyku öncesi tarifindeki Medine hurmasını paylaşarak 'Şifa' notunu düştü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından Erdoğan'ın Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona çay biraz çay kaşığı kestane balı ve bir de içine yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Bakraç içinde geliyor" diyerek anlattığı ve maliyetiyle tartışma konusu olan tarifteki Medine hurması'nı paylaştı.

Akşener 'Şifa' notunu düşerek kilosu 144 liralık Medine hurması'nı paylaştı.

'Şifa' tarifinin ortalama fiyatı 687 TL

1 kilogramlık manda yoğurdu ortalama 96 TL'ye, Bir kilo Medine hurması almak isteyen yurttaşın piyasadaki ortalama fiyatlara göre 154 TL'ye, kestane balının piyasadaki ortalama kilogram fiyatı 385 TL'ye, marketlerde inceltilmiş halde “yulaf ezmesi” adıyla paketli şekilde satılan ürünün ortalama kilogram fiyatı ise 52 TL'ye satılıyor. Erdoğan’ın yurttaşa tavsiye ettiği karışımda yer alan malzemelerin ortalama fiyatı 687 TL tutarında.

Erdoğan’ın tavsiye ettiği karışımı her akşam yatmadan önce yemek isteyen bir yurttaş, bu ürünlerden birer kilo satın alıp evinde bulundurmak istediğinde ortalama 687 TL harcama yapmak durumunda kalıyor.

'Sanki Türkiye manda fakiri'

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Manda yoğurdu' karışımına gelen tepkilere ilişkin açıklamalarda bulunmuş, "Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke. Anadolu’da benim insanım istediği marketten, istediği gibi her türlü yoğurdu bulabiliyor mu? Manda yoğurdunu da buluyor, koyun yoğurdunu da buluyor, keçi yoğurdunu da buluyor" dedi.