AKP'nin Tek Başına İktidar Olma Hayalleri

AKP'nin Tek Başına İktidar Olma Hayalleri
Seçim sonuçlarının ardından koalisyon senaryoları tartışılırken, muhalefet açısından en çok korkutan senaryolardan biri de + 18 formülü oldu.Seçim sonuçlarına göre, AKP’nin tek başına iktidar olabilmesi için 18 milletvekili...

Seçim sonuçlarının ardından koalisyon senaryoları tartışılırken, muhalefet açısından en çok korkutan senaryolardan biri de + 18 formülü oldu.

Seçim sonuçlarına göre, AKP’nin tek başına iktidar olabilmesi için 18 milletvekili eksiği bulunuyor. Kulislerde koalisyon senaryoları kurgulanırken, AKP’nin 18 milletvekili ‘transfer’ ederek 276’yı bulup tek başına iktidara gelme hesapları da yaptığı belirtiliyor.

YSK, resmi sonuçları açıkladıktan sonraki 5. günde TBMM toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek. Meclis’in 23 Haziran’da toplanması bekleniyor. 28 Haziran’da ise Başkanlık Divanı için adaylar belirlenecek. 3 Temmuz’da Meclis Başkanı ile birlikte Başkanlık Divan’ı seçilecek. Hükümet kurmak için verilen 45 günlük süre de bundan sonra başlayacak.

AKP resmi olmayan sonuçlara göre 258 milletvekili çıkardı ancak 18 milletvekili transfer ederek 276 salt çoğunluğu yakalayabiliyor. Kulislerde ise diğer üç partiden 18 milletvekilinin transferine ise ‘’Çok zor hatta imkansız’’ gözüyle bakılıyor.