AKP'li yöneticiden CHP'li başkana 'sokağa çıkamıyoruz' itirafı

Halk TV'de yayınlanan ve gazeteci İpek Özbey'in 'Kadraj' programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuk oldu. Torun, "Bakın biz Van'daydık. Diyorlar ki 'Hiçbir AK Partili yöneticiyi sokakta göremiyoruz'. Hatta bir AK Partili yönetici bizim belediye başkanımıza demiş ki, 'Ne güzel siz caddede sokakta geziyorsunuz ziyaretler yapıyorsunuz. Biz artık sokağa çıkamıyoruz' demiş" dedi.

Halk TV ekranlarında yayınlanan ve gazeteci İpek Özbey'in sunduğu 'Kadraj' programına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuk oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmek istendiğini ve bu yönde bir akrar alınılması durumunda bu kararın hukuki değil siyasi bir karar olacağını belirten Torun, "Böyle bir konu için dava açılması bile abesle iştigal. Ama maalesef bu ülkede tetikçi bir anlayış var" dedi.

İmamoğlu'nun İstanbul'a hizmet ettiğini ve İstanbulluların sorunlarını çözdüğünü ve bundan hükümetin rahatsız olduğunu ifade eden Torun, hükümetin bu anlayışının tükenmişliğin anlayışı olduğunu söyledi.

"Bu iktidar gidedceğinin farkında, tabiri caizse serseri amyın gibi ne yapacağını bilmiyor. Aldığı hiçbir karar sorunalrımızı çözmüyor bizim" diyen Torun iktidar partisi ve hükümet mensuplarının gittikleri her yerde vatandaştan tepki aldıklarını ve sokağa çıkamadıklarını belirtti.

Torun sözlerine şöyle devam etti:

"Bakın biz bu haftasonu Van'daydık. Diyorlar ki 'Hiçbir AK Partili yöneticiyi sokakta göremiyoruz'. Hatta bir AK Partili yönetici bizim belediye başkanımıza demiş ki, 'Ne güzel siz caddede sokakta geziyorsunuz ziyaretler yapıyorsunuz. Biz artık sokağa çıkamıyoruz' demiş. Artık sokağa çıkamayacak durumdalar. Bu saatten sonra ne yapacaklarını hiç bilemiyoruz çünkü şuurlarını kaybettiler, akıllarını kaybettiler ve ne yapacaklarını bilemiyorlar"